Wauw! Iedereen ondersteboven in 'Liefde voor Muziek'

VTM
Ze was als Silvy Melody het eerste kindsterretje in ons land en groeide nadien met Sylver uit tot een icoon uit de nillies. Maar in 'Liefde voor Muziek' laat Silvy De Bie een hele andere kant van zichzelf zien. Ze wint elke week aan zelfzekerheid en pakt iedereen in met haar frêle stem. Vanavond was het haar beurt om achterover te leunen en te genieten van de verrassende covers van haar collega’s.

Silvy’s carrière begon in 1990, toen ze ontdekt werd in De Kinderacademie. “Ik kreeg ineens een platencontract en besefte niet wat er gebeurde”, vertelt ze in Liefde voor Muziek. “In de lagere school ging alles vlot, maar vanaf het middelbaar moest ik afrekenen met jaloezie en pesterijen. Zo extreem dat ik gestopt ben met school. Ik was het eerste kindsterretje in ons land, niemand kende dat. Door de regels rond kinderarbeid ben ik rond mijn 14de moeten stoppen als Silvy Melody.”

In 2000 werd Silvy herontdekt door dj Wout, met wie ze Sylver oprichtte. De danceformatie scoorde tal van top 10-hits die door een hele generatie worden meegezongen. Turn The Tide is een klassieker en leidde in 2001 tot een Europese doorbraak. “Ik ben razend benieuwd wie dit nummer zal kiezen”, kondigt Silvy aan. “Iedereen kent de melodie dus het is een risico om er iets anders mee te doen.” Een risico dat Jasper Steverlinck graag neemt. Hij brengt een versie waarvan iedereen ondersteboven is.

Lees verder onder de video

Een Sylver-nummer in een rock of rock ’n roll-jasje? Sharon en Helmut bewijzen dat het kan. Sharon doet het podium daveren met haar versie van Turn Your Love Around. Ze bezorgt Silvy kippenvel over haar hele lichaam. 

Lees verder onder de video

“Ik heb speciaal voor u mijn ‘silver’ pakske aangetrokken”, grapt Helmut. Ook hij verliest zich helemaal in zijn verrassende rock ’n roll cover van Forgiven. 

Lees verder onder de video

Coco jr. katapulteert een song van de nillies terug naar de eighties. Zijn versie van Love Don’t Come Easy heeft dan ook een hoog David Bowie-gehalte.

Lees verder onder de video

K’s Choice haalt de gitaren boven voor Where Did The Love Go. “Ik hoorde de song, zag de titel en voelde: ik ga er een country liedje van maken”, zegt Sarah Bettens. 

Lees verder onder de video

Niels Destadsbader kiest voor What’s The Time in Tokyo, de song waarmee Silvy 4 jaar geleden als Sil deelnam aan Eurosong. “Dit is echt een nummer van mijzelf en ik ben er nog steeds verliefd op. Het ligt me heel nauw aan het hart, want ik kon een andere kant van mezelf laten zien”, vertelt Silvy. Er vloeien dan ook traantjes tijdens Niels’ interpretatie van Tokio.

Lees verder onder de video

Silvy’s tribute brengt haar terug naar haar kinderjaren. “Ten tijde van De Kinderacademie wist ik al: ik wil later zangeres worden zoals Olivia Newton John”, vertelt ze. “Toen ik haar als kind in Grease Hopelessly Devoted To You hoorde zingen was ik zo betoverd. Dat is eigenlijk het nummer waardoor ik zelf ben beginnen zingen.” Reden genoeg om iedereen nu in te pakken met haar eigen versie van het nummer.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kirsten Dumonier

  Deze reeks ga ik misschien eens skippen (net als alle vorige)

 • Erwin De Meyer

  Wauw , ik kijk lekker niet.

 • Mark Verlot

  Super aflevering! Silvy kan echt wel zingen hoor.

 • Ferdinand Peeters

  Beste Gil ik denk dat je toch wat meer opzoek werk mag doen .Sharon is bijzonder getalenteerd en zeker enorm beroemd . Het is niet dat wij niet een bepaalde muziekgenre volgen dat zij niet succesvol kunnen zijn

 • Gil Groenewijn

  Ik vind het dan weer geen goed seizoen, de groep past niet zo goed bij elkaar en behalve Helmut Lotti en een beetje minder Coco Jr is de rest nooit echt succesvol geweest, wat heb je er dan aan ' elkaar songs ' te zingen , songs die een meerderheid onvoldoende kent . Zeer overdreven titel met ' iedereen onderste boven ...'