Wat doet de ambassade als een Belg betrapt wordt met drugs?

VIER
In 'De Ambassade' wordt vanavond een Belg betrapt op het bezit van cocaïne in de nationale luchthaven van Cambodja. Hij belandt in de gevangenis, en de bevoegde Belgische ambassade van buurland Thailand probeert een bezoek in de cel te regelen. 

"Drugsmisdaad wordt hier enorm zwaar bestraft. Maar of de gevangene nu schuldig is of niet, dat staat los van mijn job", zegt Lot Debruyne, eerste secretaris. "Ik moet controleren of hij daar correct behandeld wordt, en of hij heeft wat hij nodig heeft." Ze slaagt erin de man te bezoeken, maar ontdekt dat het eigenlijk toch maar 'relatief goed' met hem gaat... 

Er volgt ook een moeilijk telefoontje met de moeder van de veroordeelde:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Kauwenberghs

    Bij de tsunami van 2004 , heeft de ambassade ( in Thailand )mijn ouders en mijn werkgever laten weten dat ik overleden was , terwijl ik me al had aangemeld als overlevende.

  • henri - levich levich

    Tijdens een zware overstroming in 2007 heb ik nooit iets van de Belgische ambassade of consulaat gehoord. Hoe was mijn toestand, had ik enige hulp nodig, niets daarvan. Dus best wat hun verklaringen betreft deze met een grote korrel zout te nemen.