Waldek zijn ontvoerder is bekend! Dit was de échte seizoensstart van Thuis

Screenshot
De seizoensopener van Thuis kabbelde maandag eerder gezapig voort, terwijl Familie alle stoppen uit de kast haalde. Maar dat maakte de soap vanavond meer dan goed met een knaller van een aflevering. Dat past in de nieuwe strategie van de VRT: de aandacht van de kijker mag niet verslappen, want je hebt meteen de clou gemist. En in het geval van vanavond was dat de grote ontknoping van het Waldek-mysterie én een nieuwe moordpoging. Wij zetten de hoofdpunten op een rij:

1. Een nieuwe romance

Screenshot

Hij heeft er maandenlang voor moeten werken, maar Leo haalde vanavond zijn slag thuis: hij werd gekust door Marianne. Voor even dan toch, want als hij de kus ietsje dieper maakt, krijgt hij een kaakslag cadeau. "Hebt gij nu nog altijd niet door dat ik niet geïnteresseerd ben?", klinkt het verontwaardigd (en nogal tegenstrijdig), waarna Leo zijn emmer eindelijk overloopt en hij de dame eens goed haar vet geeft. "Ge kunt de pot op met uw bekakt gedoe!"

Zoveel eerlijkheid is Marianne niet gewoon, en ze beseft dat ze te ver is gegaan. Met veel tranen en tuiten - "Waarom ben ik toch zo'n verschrikkelijk mens?" - vertelt ze haar probleem aan Judith, die haar aanspoort om haar hart te volgen. Ze zoekt Leo opnieuw op, die haar hardvochtig de deur wijst. Maar ze weet hem gelukkig snel het zwijgen op te leggen met een nieuwe kussessie.


2. Een nieuwe verloving

Screenshot

Nancy wees het huwelijksaanzoek van Dieter in de seizoensfinale brutaal af. De man zat daarover in zak en as, maar nu blijkt dat ze gewoon teleurgesteld was. En gelijk heeft ze, want een vrouw verdient beter dan een aanzoek zonder voorbereiding en zonder ring. "Vrouwen willen op een memorabele manier gevraagd worden", verduidelijkt Peter. Dieter krijgt opnieuw hoop en waagt een tweede poging, dit keer met veel spektakel. Lees: op de tonen van 'Eye of the Tiger' en met een hoverboard. Persoonlijk hebben wij daar onze twijfels bij, maar Nancy zegt volmondig 'ja'. Wij zijn nu al benieuwd naar haar bruidsjurk.


3. Een nieuwe moordpoging

Screenshot

Haar plan om Luc in de seizoensfinale van kant te maken door hem te vergiftigen, draaide voor Julia op een sisser uit. Ze waagt een nieuwe poging en kiest daarbij opnieuw voor de koekjesmethode. Luc is dolgelukkig, want hij heeft een doos vol koeken én zoon Lowie heeft voor hem een afspraak gemaakt met seksuele hulpverleenster Marieke. Jammer genoeg biedt hij haar Julia's (mis)baksels aan, en zij slaat die niet af. Zo loopt ook deze moordpoging verkeerd af: op het einde is het Marieke die in kritieke toestand in elkaar zakt.


4. Een nieuwe ontknoping

Screenshot

Julia heeft duidelijk te veel tijd aan haar handen (en een serieus mentaal probleem), want tussen de moordpogingen door blijkt ze ook nog eens de ontvoerder van Waldek te zijn. Vraag ons niet hoe ze het klaarspeelde, maar ze geniet er duidelijk intens van om de man het leven zuur te maken. Op de tonen van 'It Must Have Been Love' plant ze een romantisch diner, en vertelt hem intussen honderduit over haar plannen. Zo wil ze hem niet meteen vermoorden , want 'er zijn nog een paar wachtenden voor hem'. Ze wil iedereen die haar leven verziekte naar de verdoemenis helpen. Luc is daar iemand van, maar Julia blijkt ook de schuldige te zijn van Cois zijn dood. En Simonneke staat ook nog op de planning: die wil ze ontvoeren en afmaken voor Waldeks ogen. Om van zijn ongeboren kind bij Mayra nog maar te zwijgen.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sof Lemmens

  Thuis was vroeger gezellig en kon nog eens goed lachen. Maar nu is precies familie. Zo veel geweld in de laatst jaren. Echt jammer dat niveau zo gezakt is.

 • ann mertens

  Alsof we dat nog niet wisten! Saai,onnozel...geeuw ...Thuis hoeft niet meer voor mij

 • Liliane Schoeters

  Het trekt op niks fit seizoen, de schrijversploeg is tot een "indut" niveau gezakt...wieg de kijker in slaap met nikszeggende afleveringen ... goodbye Thuis en hallo aan de goed boek!!!

 • Christophe de Smet

  Serieus!!!!!!! Is maar een serieke hé, is dit nieuws, aub stop met die onozelheid

 • JF Detrazegnies

  En die zever met mijn belastinggeld. Dat elk z'n eigen hobby betaalt.