Exclusief voor abonnees

Waarom Jan Mulder op z’n 73ste nog een toptransfer kan fiksen: "Mannen willen hem zijn. Vrouwen willen bíj hem zijn"

Koen Van Buggenhout
Hij roept, hij is druk en als hij tegen schenen kan schoppen, zal hij het niet laten. Het zou niet eens zo gek zijn als we hem zouden haten. Maar dat doen we niet. Hij is een snoepje voor vrouwen, een ontwapenend vat vol zelfrelativering voor mannen. Jan Mulder, 73 jaar en nu al de meest besproken toptransfer van het jaar.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hij stond gisteren naast Theresa May op de cover van deze krant. Zij 62, hij 73. Haar wallen indrukwekkender dan die van hem. Zijn blik jongensachtig, die van haar gericht op oneindig. Allebei een kapsel van duizend tinten grijs. Het hare stug, het zijne pluizig en onstuimig. De ene bezig met levensbelangrijke zaken, de andere met de brexit. Haar kennen ze tot in het Witte Huis, hem vooral langs witgekalkte zijlijnen - maar geef ze punten op charisma en hij wint met een beenlengte voorsprong.

Op z'n 73ste is de overstap van Jan Mulder opmerkelijk. Van Eén verkast hij naar VTM. De commerciële zender wil van hem een vertrouwd schermgezicht maken. Als de Rode Duivels spelen of als er iets beweegt in de Nations dan wel Champions League, zal het de analyse van Mulder zijn die u daar gratis en voor niks bij geserveerd krijgt. Acht jaar na het bereiken van z'n pensioengerechtigde leeftijd schiet Mulder daarmee de hoofdvogel af. Het is zoals met wijn. Wordt beter met de jaren. Op de formule Mulder komt geen sleet. Die rijpt alleen maar.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Regis Desmet

  Ik heb niets tegen Jan Mulder, ik hoor hem zelfs graag praten, wat voor mij uitzonderlijk is als een Hollander is, maar hem willen zijn, geen haar in mijn hoofd die daar aan denkt

 • Constant Persyn

  VRT bespaard weer een hoop geld ,zijn eigen interessant maken dat was het enige waar Mulder nog goed in was! Aan Marc verspelen ze een goede analist , geef mij maar terug Gert Verheyen ,daar kan niemand aan tippen.

 • VITAL OP DE BEECK

  Zalige man en super kenner.

 • Sabine Van de Kerkhove

  Wie bepaalt nu diene flauwe kul se, omdat hij hard kan roepen en de 1 of ander hem naar voor schuift als oppergod, zou hij mister perfect zijn. Sorry elk zijn mening, maar het is toch ook maar een gewone oude man die nog uit de voeten kan en het geluk heeft nog helder van geest te zijn. De rest is een gepensioneerd hollands manneke. ;-))

 • PAUL MEUL

  Helaas doet Mulder het alleen nog met gemopper en gezaag. Hij snapt niets meer van het tactische spel in het moderne voetbal. Verder wel een toffe entertainer maar dat zal ook het enige zijn waar ze hem voor gevraagd hebben.