Waarom heet de boot van Gert Verhulst eigenlijk de Evanna?

Photonews
In Antwerpen, op een boogscheut van het MAS, dobbert de Evanna in het water. De boot van Gert Verhulst vormt dagelijks het decor van 'Gert Late Night'. Maar hoe is die eigenlijk aan haar naam gekomen?

Gert legt het zelf uit in HUMO. Hij kocht de boot ooit van een Duitser. "De boot is gebouwd voor rondvaarten op de Rijn en Moezel, maar je kunt er in principe ook mee naar Amerika", aldus Verhulst. De naam nam hij gewoon over van de vorige eigenaar, wiens dochters Eva en Anna heten. 

Waarom hij de boot nooit herdoopt heeft? "Ik heb eens gehoord dat dat ongeluk brengt. Al ben ik eigenlijk helemaal niet bijgelovig, het is er gewoon nooit van gekomen. Ter compensatie heb ik de kleine boot, die op het bovendek staat, Vikmar genoemd. Naar analogie met 'Evanna' is het een samentrekking van de namen van mijn kinderen: Viktor en Marie.

Annie

Daarnaast vertellen James en Gert ook waar Annie eigenlijk vandaan komt. "Voor 'Gert Late Night' zijn we lang op zoek geweest naar het perfecte moederke voor op onze boot. Om lekker eten klaar te maken, en om onze gasten te verwennen. Annie is de uitbaatster van Gerts favoriete stamcafé in Oostduinkerke: Het Visserswelzijn", aldus James. "Annie is van groot belang voor de persoonlijke en gemoedelijke sfeer van 'Gert Late Night'. Wij vormen met zijn allen elke week een kleine familie, en zij is de oermoeder", beaamt Gert.

En wat vindt Annie er eigenlijk zelf van? "Ik heb er wel even over moeten nadenken. Ik had nog nooit voor een camera gestaan, hè. Daar was ik een beetje bang voor. Nu ben ik wel blij: ik heb al veel mensen leren kennen die ik anders nooit had ontmoet."

Lees het hele interview met Gert en James deze week in HUMO.

De Evanna
Laenen De Evanna3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    De boot wordt waarschijnlijk ook als onkosten aangerekend.

  • Syl Hassler

    Gert heeft niemand verboden hetzelfde te doen

  • guido vermeyen

    Gert kijkt rond zich op de boot en denkt: ik heb toch goed geboerd !