Waarom haar muzikale droom de kijker niet bekoort? Karen doet van alles, behalve een plaat maken

Karen maakt een plaat - Karen Damen - VIER
VIER Karen maakt een plaat - Karen Damen - VIER
Welgeteld 176.442 kijkers stemden vorige week dinsdag af op ‘Karen maakt een plaat’. Een afknapper na de ook al tegenvallende start een week eerder, met 250.000 gegadigden. Meteen lijkt ook de toekomst van Damens ­eerste soloplaat ‘Een ander spoor’ in gevaar. Waarom Vlaanderen niet storm loopt voor het programma? Omdat Karen van alles doet, ­behalve een plaat maken.

Een aanhoudend succes betekent niet dat je ­ongestraft je willetje mag opdringen aan je fans. Vraag dat maar aan Helmut Lotti. Jarenlang ­‘Classics’-koning, maar afgestraft toen hij ­Vlaanderen met ‘Mijn hart & mijn lijf’ het "betere en meer poëtische werk" wilde aansmeren. En nu lijkt Karen Damen in hetzelfde bedje ziek. Na jaren van ‘Oya Lélés’ en ‘Heyah Mama’s’ bij K3, wilde ze haar jeugddroom realiseren: een eigen plaat ­maken. Met muziek waar zij — en haar man en ­muzikale raadgever Antony Van der Wee — weg van zijn. Een mengelmoes van kleuren en stijlen. Van Hooverphonic tot Marco Borsato. Van trance en folkpop tot rock en country. En met Nederlandstalige teksten met een ferme Antwerpse tongval.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • PATRICK VAN BOGAERT

  Karen je doet dat schitterend.Ik begrijp niet waarom mensen kritiek hebben op jou.Je blijft steeds jezelf en bewijst intussen 20 jaar tot de top in Vlaanderen en Nederland te horen. Een ander spoor en Hoge Bomen zijn alvast fantastische singles.Doe zo voort en laat de kritiek niet aan je hart komen.

 • Alain Deridder

  Een domme calle is dat,ze is te dom om dood te doen, welke normale mens kijkt daar naar

 • Frank Louman

  Ik zie gewoon iedereen behalve Karen een plaat maken.

 • Jill Mertens

  Een hopeloos geval.

 • Giovanni Galloo

  Denk dat veel mensen eventjes genoeg hebben van Karen. Teveel is teveel.