Waarom enkel ‘Thuis’ wordt uitgezonden tijdens VRT-staking

VRT
Komende maandag 27 januari leggen de VRT-medewerkers 24 uur het werk neer. De aanleiding is het ontslag van CEO Paul Lembrechts. Hierdoor wijzigt het aanbod op alle zenders van de openbare omroep. Enkel ‘Thuis’ lijkt gespaard te blijven, en wordt uitgezonden zoals gepland. Hoe komt dat? 

Komende maandag 27 januari vallen verschillende populaire programma’s als ‘Dertigers’ en ‘De afspraak’ weg, ‘Het Journaal’ wordt ingekort en de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘Down the road’ wordt pas een week later uitgezonden. Enkel de aflevering van ‘Thuis’ wordt uitgezonden zoals gepland, maar daar is een passende verklaring voor.  

“Dat is omwille van de continuïteit: bepaalde afleveringen zijn gelinkt aan bepaalde dagen, zoals Valentijn of Kerstmis. Dat moet perfect uitkomen”, zegt de openbare omroep in Het Nieuwsblad. “Een gemiste aflevering inhalen met een dubbelaflevering een van de dagen daarop is dan weer niet evident. Dat heeft een te grote impact op de avondprogrammering.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.