Waarom de klok in ‘Vive le Vélo’ twintig minuten achterloopt

VRT
Opmerkelijke vaststelling vanavond tijdens het Tourprogramma ‘Vive le Vélo’ van Karl Vannieuwkerke. Tot twee keer sloeg de klok van Chateau de Fleville - in Fleville, waar het VRT-programma te gast was - ruim een kwartier te laat. Zo weerklonk de klok om 22 uur, terwijl het in ons land haast twintig na tien was. 

“Niet uitzonderlijk”, maakte Karl duidelijk. “De reden is eenvoudig. We nemen dit programma met een kwartiertje voorsprong op, zodat de ondertitelingsploeg in Brussel rustig haar werk kan doen.” Hoe meer ‘Vive le Vélo’ naar het zuiden zakt, hoe sneller het overigens donker zal worden.

Nog een weetje: de ‘Vive le Vélo’-aflevering vanuit de tuin van het Koninklijk Kasteel in Laken werd wél helemaal live uitgezonden. De technische ploeg had toen elk verlichtingselement dat beschikbaar was ook geplaatst. Door het wat latere uitzenduur kon zo het kasteel in volle pracht worden getoond. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivan Smissen

    Wat moet het ego van Karl groot zijn! Zonet zijn docureeks Merci Merckx gezien: de historische beelden van Merckx zijn schaars, Karl is zelf daarentegen voortdurend in beeld, terwijl hij godbetert aan het kayakken is, terwijl hij aan het fietsen is, terwijl hij een boek aan het lezen is... Een dieptepunt...

  • guido vermeyen

    De mensen kijken ook naar alles....vive le velo....typisch voor de VRT...moet veel veel geld kosten, anders is het niet goed..

  • Filip Desmedt

    Ok , de uitleg van Karl was volkomen te begrijpen en te verstaan , eigenlijk als je het bekijkt zelfs volledig logisch , maar .... waarom slaat die klok dan twee keer 10 uur ? Je kon duidelijk een paar minuten later die klok weer 10 uur horen slaan , hoe kan dat ?