VTMKZOOM en KADET verdwijnen, maar kerstvakantie begint met 2 nieuwe zenders: VTM KIDS en VTM KIDS JR

Medialaan
De kerstvakantie begint voor Vlaamse kids met een knal. Medialaan lanceert namelijk twee nieuwe kanalen: VTM KIDS en VTM KIDS JR. De twee kinderzenders brengen nieuwe én vertrouwde programma’s, en worden meer dan ooit de plek waar populaire vloggers thuis zijn. 

VTMKZOOM en KADET verdwijnen uit het aanbod, maar jonge kijkers zullen hun favoriete titels niet moeten missen. Heel wat programma’s worden door VTM KIDS en VTM KIDS JR overgenomen. Die laatste  brengt vooral populaire animatiereeksen voor de allerjongsten. Naast klassiekers zoals Maya De Bij, Heidi en Brandweerman Sam, kan je er vanaf 22 december ook terecht voor nieuwe titels als Nils Holgersson en Arthur en de Minimoys. VTM KIDS is de zender voor oudere kids waarop veel programma’s van eigen bodem te volgen zijn zoals Wakandy, De Buurtpolitie-Extra, K3 Rollerdisco, maar ook internationale successen zoals Tiny, Bed and Biscuit, Spell Keepers, The Greenhouse, Cave Girl en Braniacs.

K3
Medialaan K3

Aan het aanbod van kinderprogramma’s vroeg op de dag bij VTM verandert niets. Dat ochtendblok brengt onder de noemer VTM KIDS al sinds oktober 2017 de populairste kinderprogramma’s van de Medialaan-zenders tussen 6 en 10 uur en verandert niet. “Vorig jaar hebben we beslist om het ochtendblok, onze kinderprogramma’s online en onze evenementen voor jonge kijkers onder te brengen onder de vlag van VTM KIDS. Dat is bijzonder geslaagd. Het is dan ook logisch dat we de lijn gewoon doortrekken en onze aparte kinderkanalen nu ook gaan profileren onder de noemer VTM KIDS en VTM KIDS JR. Met onze kidszenders bereiken we al elke maand meer dan 400.000 jonge kijkers. Een stevige basis waarop we nu verder bouwen aan de toekomst”, vertelt Serge Van Eyck, Hoofd Kids bij Medialaan.

VLOGLAB Winter

VTM KIDS blijft investeren in eigen producties zoals Wakandy, LOL, Vollenbak Voetbal en K3 Rollerdisco, maar ook in programma’s die zijn afgeleid van VTM-successen zoals De Buurtpolitie - Extra of The Voice Kids - Extra. In de toekomst volgen zeker nog andere creatieve zijsprongen van kindvriendelijke VTM-programma’s. Ook series zoals Pokémon en Star Wars Rebels blijven gewoon lopen. Daarnaast start VTM KIDS vanaf 22 december met een paar internationale successen zoals de spannende serie Spell Keepers, het komische Bed & Biscuit en The Greenhouse over twee groepen getalenteerde jongeren.

Bed & Biscuit
Medialaan Bed & Biscuit

Nieuw deze winter is ook VLOGLAB Winter #stories, een serie waarin alle populaire vloggers van VTM KIDS samen winterse avonturen beleven. De vloggers met onder andere Stien Edlund, Michiel Callebout, Angela, Anneleen, Sarah Bossuwé en Tristan zullen op verschillende kanalen actief zijn: op tv, maar ook digitaal. Via YouTube kunnen kinderen ook heel wat extra’s bekijken die niet meteen op de tv-kanalen van VTM KIDS zit.

VLOGLAB Winter
Medialaan VLOGLAB Winter

Online blijven programma’s of extra’s te kijken en te herbekijken op vtmkids.be, in de VTM KIDS-app en via VTM KIDS op YouTube.

MedialaanReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.