VTM weigert rechtzetting Dutroux-aflevering 'De Kroongetuigen'

Beeld uit 'De Kroongetuigen'.
vmma Beeld uit 'De Kroongetuigen'.
VTM weigert een rechtzetting uit te zenden van de Dutroux-afleveringen van het programma 'De Kroongetuigen'. Die strookten niet met de waarheid, zo vindt Jean Lambrecks, vader van de door Dutroux vermoorde Eefje. Dat schrijft De Standaard.

'De Kroongetuigen' bracht in een dubbele aflevering een reconstructie van de ondervragingen van Marc Dutroux in de zomer van 1996. Die zouden de speurders uiteindelijk naar de gruwelkelder van Dutroux in Marcinelle leiden.

Journalist Jeroen Wils werkte samen met Paul Marchal, vader van de vermoorde An, en speurder Michel Demoulin. "Dit is het meest complexe wat ik ooit voor tv heb gedaan", zei hij hierover in De Morgen. Met Jean Lambrecks was er geen samenwerking, al probeerde VTM naar eigen zeggen tot op het laatste moment tot een overeenkomst te komen.

Lambrecks vroeg VTM uiteindelijk 'De Kroongetuigen' niet uit te zenden, maar daar gaf de zender geen gehoor aan. Ook een correctie komt er nu niet. "Die reconstructie volgt die verhoren nauwgezet en is met de grootste zorg gebeurd. Mijnheer Lambrecks heeft de kans gekregen om te getuigen in het programma, maar hij wilde daar niet op ingaan", klinkt het via woordvoerster Sara Vercauteren bij VTM.

Jean Lambrecks.
BELGA Jean Lambrecks.