VTM trekt stekker uit 'Boer zkt vrouw'

Commerciële zender gaat meer investeren in "vernieuwende formats"

Dina Tersago, presentatrice van 'Boer zkt vrouw'.
BELGA Dina Tersago, presentatrice van 'Boer zkt vrouw'.
Na tien seizoenen trekt VTM de stekker uit het succesprogramma 'Boer zkt vrouw'. De beslissing van de directie komt er naar eigen zeggen nu de zender "steeds meer in de ontwikkeling van nieuwe en vernieuwende formats voor de komende televisieseizoenen investeert".

Het laatste seizoen van het succesprogramma lokte met gemiddeld 766.000 kijkers nog een aardig publiek, maar voor de programmadirectie is het verhaal nu over en uit. Het is tijd voor nieuwe projecten en vernieuwendere formats en Boer zkt vrouw hoort daar niet meer bij, klinkt het.

"Afscheid nemen van een jarenlange sterkhouder is nooit een eenvoudige beslissing. Maar we hebben het gevoel dat het tijd is voor nieuwe projecten", verduidelijkt Ricus Jansegers, programmadirecteur VTM.

Vorig najaar was Boer zkt Vrouw bij VTM aan haar tiende seizoen toe. "Tien jaar heb ik met heel veel enthousiasme samengewerkt met een prachtig team en mij met hen verdiept in de leefwereld van onze Vlaamse boeren. Het was een eer om hen in dit traject te mogen volgen", besluit presentatrice Dina Tersago.

We hebben het gevoel dat het tijd is voor nieuwe projecten

Ricus Jansegers, programmadirecteur VTM