VTM-toppers versus Vlaanderen: 8 tv-gezichten nemen het in ‘Beat VTM' op tegen 8 onbekenden

‘Beat VTM’ zal een spektakelprogramma worden, à la ‘Wauters vs. Waes’
VRT ‘Beat VTM’ zal een spektakelprogramma worden, à la ‘Wauters vs. Waes’
Er was 'Wauters vs. Waes', zeg maar 'VTM vs. VRT', straks is er 'Beat VTM', noem het maar 'VTM vs. Vlaanderen'. In dat gloednieuwe tv-programma zullen acht onbekende Vlamingen en evenveel tv-toppers in honderd dagen nieuwe disciplines moeten aanleren en in bloedstollende duels uitmaken wie de beste is.

Wat kan een mens aanleren in honderd dagen? Die vraag vormt het uitgangspunt voor het nieuwe en prestigieuze tv-programma 'Beat VTM', waarmee de tv-zender volgende winter zal uitpakken. Iedereen die zich geroepen voelt om een compleet nieuwe discipline aan te leren om vervolgens de strijd aan te gaan met een VTM-topper die zichzelf ook heeft bijgeschoold, kan zich vanaf vandaag aanmelden. De enige voorwaarde is dat je totaal geen ervaring hebt met de discipline die je opgeeft en waarin je de strijd wil aangaan. "De lijst met disciplines is ontzettend lang", weet regisseur Eddie Gregoor, de man die 'Wauters vs.Waes' uitwerkte en nu 'Beat VTM' in goede banen moet leiden. "Alles is mogelijk: van dameskapper tot apneuduiker. Van koorddanser tot kraanmachinist. Van biatleet tot schaapshoeder. Voorwaarde is wel dat je binnen honderd dagen specialist kan worden en een uitdaging wil aangaan."

'Beat VTM' komt na het grote succes van 'Wauters vs. Waes', de epische strijd tussen de twee tv-vedetten die tussen januari en maart 2014 deels op VTM en deels op Eén werd uitgezonden. Na onder andere een moderne vijfkamp, klifduiken, een mentale 'Big Brother'-uithoudingsproef en een rolstoelmarathon, won Tom met 5-4 van Koen. Dat de twee vedetten hard en diep gingen, bleek uit het lijstje verwondingen. Wauters ontwrichtte zijn schouders en had twee gekneusde ribben. Waes brak zijn staartbeen, kneusde zijn ribbenkast en scheurde zijn buikspieren.

Sterren geheim

Wie de VTM-gezichten in 'Beat It' zullen zijn, blijft voorlopig een goed bewaard geheim. "Het zijn stuk voor stuk topnamen van VTM. Die groep is natuurlijk groot en heel divers met namen als Koen Wauters, Niels Destadsbader, Nathalie Meskens, Laura Tesoro, de broers Coppens of Kürt Rogiers. Maar wie van hen de uitdaging aangaat, zeggen we nog niet. Elke topper is wild enthousiast om de handschoen op te nemen, maar uiteraard moeten alle agenda's wel matchen. Da's een titanenwerk", vertelt Gregoor. "Zeker is wel dat 'Beat VTM' een spektakelprogramma zal worden. Denk inderdaad maar aan Wauters vs. Waes. Met gans Vlaanderen als enorme bende supporters", aldus nog Gregoor.

Wie zich geroepen voelt om de strijd aan te gaan met een VTM-topper, kan vanaf nu terecht op www.vtm.be voor meer info.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • David Lievens

    Wauters vs Waes was het beste programma uit de laatste jaren, met twee toppers van de vlaamse TV. Zo belachelijk van één om de stekker eruit te halen. Misschien moest vtm proberen Waes naar vtm te halen zodat ze het kunnen herstarten.

  • Jeff Lemmens

    Jaja, en als ge dit niet geloofd, dan maken we jullie wel iets anders wijs! Waes versus Wouters was 100% fake!