VTM ruilt Sandra Bekkari terug in voor Sofie Dumont tijdens de feestdagen

Sofie Dumont
VTM Sofie Dumont
Op 10 december vertrekt Sandra Bekkari op kerstvakantie: vanaf dan zal haar ‘Open Keuken’ drie weken lang plaats moeten ruimen voor ‘De Feestkeuken van Sofie’. Daarin zal Sofie Dumont samen met enkele BV’s de favoriete feestgerechten van de Vlaming klaarmaken.

In de zomer van 2017 ruilde VTM Sofie Dumont in voor Sandra Bekkari. Behalve met de feestdagen: vorig jaar was Sofie Dumont te zien op het scherm tijdens de eindejaarsperiode, maar toen ging het over herhalingen. Dit jaar mocht de chef nieuwe afleveringen maken in eigen beheer. “Ze hebben me dus niet vanonder het stof gehaald”, vertelt ze in Het Nieuwsblad. “Ik heb sowieso niet stilgezeten en bij VTM hadden ze de filmpjes ­gezien die ik had gemaakt voor mijn YouTube-kanaal. Ik ben dubbel fier dat ik nu ‘De Feestkeuken van Sofie’ mag maken, met mijn eigen ploeg.”

Voor de gerechten baseerde Dumont zich op de top tien van de favoriete feestgerechten van de Vlaming, aangevuld met hapjes en cocktails. “Niet te geloven hoeveel mensen scampi diabolo willen. Kalkoen komt ook op tafel en ik heb een oplossing voor het probleem van die vulling die je er zo moeilijk uit krijgt; ik serveer de vulling in koolblaadjes. Daarnaast was er ook veel vraag naar chocolademousse. Ik ga dus een taart van chocolademousse maken, met krokante bodem én zelfgemaakte kerstboompjes.” 

Vanaf 10 december maakt Dumont de gerechten klaar met een eigen toets, vergezeld door een bekende Vlaming. Ruth Beeckmans mag de spits afbijten. 
109 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tony Van De Perre

  Zout en boterverbruik zal serieus stijgen.

 • Frans Van Hoyweghen

  Geweldig eindelijk normaal eten en toch mooi gepresenteerd.

 • Kyano Van Strijthem

  Mooi!

 • gert lans

  Eindelijk terug iemand die wél kan koken ! Houden zo !

 • Sonja Van de Sype

  Ik heb ook liever de keuken van Sofie maar er zijn ook mensen die zweren bij de keuken van Sandra. Op Instagram krijgt ze toch heel veel likes !