VTM pakt uit met Disneymarathon

In de namiddag is de oerklassieker ‘Sneeuwwitje’ nog eens op tv te zien.
disney In de namiddag is de oerklassieker ‘Sneeuwwitje’ nog eens op tv te zien.
Disneyfans schrijven zondag 29 december best in hun agenda, want VTM brengt die dag heel wat magie naar het kleine scherm. De zender pakt namelijk uit met een heuse Disneymarathon.

Om 17u10 kunnen de kijkers genieten van de tekenfilm waar het allemaal mee begon: de klassieker ‘Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’. De baanbrekende prent ging in première in december 1937 en was de allereerste tekenfilm ooit die langer dan een uur duurde. Wist je trouwens dat de prins welgeteld twee minuten voorkomt in de hele film en dat Sneeuwwitje in de film slechts 14 jaar is? 

Emma Watson

Naast een originele tekenfilm uit 1937 is er die dag om 19u55 ook een Disneyklassieker te zien die in een nieuw jasje werd gestoken: ‘Beauty & The Beast’. In de remake van 2017 kruipen Emma Watson en Dan Stevens in de huid van de overbekende personages Belle en het Beest. Regisseur Bill Condon heeft gekozen om trouw te blijven aan de tekenfilm, al voerde hij enkele interessante aanpassingen door. 

De Disneydag bij VTM begint in de namiddag om 15u45 met ‘De Drie Musketiers’, een animatiefilm met Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy in de hoofdrollen. In de spannende film voor het hele gezin dromen de drie vrienden ervan om musketier te worden. Om de avond af te sluiten is er om 22u20 ‘Sister Act II: Back in the Habit’. Zangeres Deloris, vertolkt door actrice Whoopi Goldberg, meldt zich opnieuw aan als non in het klooster als ze hoort dat de enige school in de achterstandswijk mogelijk moet sluiten.

Programmatie

15.45 uur: De Drie Musketiers

17.10 uur: Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen

19.55 uur: Beauty & The Beast

22.20 uur: Sister Act II: Back in the Habit
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dieter Claeys

    Waarom in het engels sneeuwwitje?? De kindjes begrijpen het niet

  • Filip Mier

    Waauw! Op de waalse kanalen geven ze al elke dag meerdere disney films. Op BBC ook trouwens. Ik vroeg mij al af waarom de vlaamse kanalen niets gaven in de namiddag.