VTM.be lanceert haar eerste interactieve verhaal: Beslis mee over het lot van Olga Leyers

Je kan Olga nu besturen op VTM.
VTM Je kan Olga nu besturen op VTM.
Tv kijken hoeft niet altijd in één richting te gebeuren. VTM.be lanceerde haar eerste interactieve verhaal, waarin de kijker het helemaal voor het zeggen heeft. In deze video komt Olga Leyers in een ware nachtmerrie terecht wanneer ze research gaat doen in het archief van een bibliotheek om zich in te leven in een nieuwe rol. Jij kan haar helpen ontsnappen door op verschillende key momenten bepaalde keuzes te maken.

Het concept doet denken aan ‘Bandersnatch’, een interactieve aflevering uit de Netflix-reeks ‘Black Mirror’. Ook daar konden kijkers zelf keuzes maken op cruciale momenten in het verhaal. 

‘Beslis mee over het lot van Olga’ kan je hier spelen. 

Enkele leuke weetjes:

De video is volledig point-of-view gefilmd zodat het lijkt alsof je echt Olga bent.

Er werden 40 scènes gedraaid, wat maakt dat jouw verhaal, afhankelijk van de keuzes die je maakt, heel anders kan verlopen dan dat van een andere speler.

Het verhaal telt 11 verschillende eindes.

Er waren 2,5 draaidagen nodig om deze interactieve video te shooten.

Er werd op twee verschillende locaties gefilmd: Congrescentrum Het Pand van de Universiteit Gent en Hotel Metropole in Brussel.  

Acteren ook mee in de video: Sieber Marly (‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, ‘Studio Tarara’, ‘Geub’) en Alycia Metdepenningen (‘Familie’, ‘Zie Mij Graag’).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.