Ga naar de mobiele website
^ Top

VTM-baas wil zo snel mogelijk af van doorspoelbare reclame

thinkstock
"Het reclamemodel op de digicorder moet worden hersteld." Dat heeft Medialaan-topman Peter Bossaert gezegd bij de voorstelling van de najaarsprogrammatie van het mediabedrijf boven onder andere VTM en Q2. Hij wil dat het "zo snel mogelijk" gedaan is met reclame doorspoelen bij uitgesteld kijken.

Medialaan lanceerde eerder deze week Stievie Premium, een toepassing waarmee de gebruiker voor 9,99 euro per maand live en uitgesteld naar de grootste Vlaamse tv-zenders kan kijken. Wie uitgesteld kijkt naar programma's van de Medialaan-zenders moet via Stievie wel enkele minuten gepersonaliseerde reclame dulden die niet doorgespoeld kan worden.

Op sociale media krijgt Medialaan kritiek omdat Stievie Premium een abonnementskost combineert met reclame. Bossaert ziet het anders en spreekt van "een elegante oplossing voor zowel kijker als adverteerder". "Wij willen dit model in samenwerking met de sector zo snel mogelijk uitrollen bij al onze distributeurs." Die distributeurs zijn onder meer Telenet en Proximus, die tot nu toe niet meegingen in het verhaal van Bossaert.

Medialaan acht de stap noodzakelijk. "We denken dat we kunnen wedijveren met de miljoenenproducties uit Hollywood. De belangstelling voor lokale producties is meer dan ooit intact. Dankzij de technologische mogelijkheden kijken zelfs meer mensen dan ooit naar onze content. Er zit veel waarde in het groeisegment van dat 'nieuwe kijken'. Dat is heuglijk nieuws. Maar om die waarde te grijpen, moeten wel een aantal zaken veranderen."

Peter Bossaert.
BELGA Peter Bossaert.
Meer over286 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kiany Germopre

  Iedere jaar de zelfde domme programma's op VTM plús al die reclame!!weg met VTM!!!!

 • eric debanne

  VTM flauwe zender net als VT4 !

 • Sarah Vandeurzen

  Ik betaal al elke maand 10€ extra voor uitgesteld kijken. (Telenet play) en bij de zenders van de medialaan kan je al lang niet meer doorspoelen. Voordeel is wel dat je ook gratis films en series kan bekijken zonder reclame. Maar dat zal ook niet blijven duren. En zelf met streamen heb je vaak reclame, dus ik vrees dat je ook bij stievie en netflix reclame door je strot zal geduwd worden binnenkort. Is het eigenlijk nog steeds zo dag je proximus moet hebben voor netflix? Of gewoon internet?

 • ikbenwie ikben

  Ik zou nog geen vtm kijken, zelfs als ze me ervoor zouden betalen.

 • Basil Fawlty

  Wie kijkt er nu ook naar vtm..

Meld een bug