VRT schroeft terug: Journaal om 18u verdwijnt definitief

VRT
Volgende week gaat het nieuwe tv-seizoen echt van start. Er staan voor de zenders heel wat nieuwe reeksen op het menu. Andere programma's verdwijnen dan weer, zoals 'Het Journaal' van 18u. 

De uitzending duurde meestal een tiental minuten. 'Het Journaal' van 18u werd ingevoerd in de jaren 80, maar werd vanwege het WK in juni geschrapt. Er kwam een nieuw concept in de plaats: VRT NWS Update, een 140 secondenlang overzicht van het nieuws van de dag. 

Hoewel het eerst tijdelijk was, blijft VRT NWS Update tijdens het nieuwe tv-seizoen gewoon doorlopen. VRT NWS Update vervangt tevens 'Het Journaal' van 20u op zaterdag op Canvas en zondag.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • james vroman

  sinds die madam weyts daar in het bestuur zit en de wever beslist over de media en kranten in Vlaanderen zijn ze rijp voor de slachtbank ....leeggezogen en volledig uitgekleed ...

 • roland schollaert

  Nu nog de weerberichten toch totaal overbodig

 • Jean Pollet

  wat gaan wij er doen ? betaal zender .? Geld om nog een directie lid bij te maken . Teletekst en journaal weg .maar vervangen door sport en herhaling .

 • Karin Sesselle

  Als maar sparen voor wat betalen zo veel geld voor t.v

 • Jan Pauwels

  Wat doen ze daar eigenlijk met al onze miljoenen belastinggeld?