VRT-redactie heeft vragen bij terugkeer Liesbeth Imbo

Photo News
Gisteren raakte bekend dat Lisbeth Imbo (42) in het najaar de presentatie van 'De Zevende Dag' zal overnemen. De VRT-redactie stelt zich echter vragen bij de nieuwe aanwinst van de openbare omroep. Dat meldt De Standaard.

Imbo werkte in het verleden al voor de  VRT, maar vertrok daar om hoofdredacteur voor De Morgen te worden. Na drie jaar stopte de samenwerking met de krant, en nu keert Imbo dus terug naar de openbare omroep. Ze zal samen met Lieven Verstraete de presentatie van 'De Zevende Dag' op zich nemen. De twee worden de opvolgers van Xavier Taveirne en Phara de Aguirre.

Maar bij de VRT heerst momenteel wegens besparingen een aanwervingsstop, en dus stelt de redactie zich vragen bij de nieuwe aanwinst. De redactieraad heeft intussen uitleg gevraagd aan de hoofdredactie over de aanwerving van Imbo. Volgens De Standaard heeft de raad ook zijn bedenkingen bij het verleden van de journaliste, die zich als hoofdredacteur van De Morgen meermaals kritisch uitliet over de VRT. 

De hoofdredactie zag naar verluidt geen graten in de aanwerving van Imbo omdat die freelance aan de slag gaat. Hoe ze gereageerd heeft op het tweede punt van kritiek, is niet bekend.
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marianne Van avondt

  Spijtig dat Phara stopt. Alhoewel zij ook steengoede programma's maakt. Gek dat VRT hier zo verweten wordt om vuurrood te kleuren. Alle dagen Antwerpen op TV, de keuze van debatonderwerpen enz, het draait rechts. Daaraan zie je wat polarisering te weeg brengt. Wij, het publiek verwelkomen Liesbeth met ons vergrootglas in aanslag. Ik mag haar communicatiestijl wel...

 • Pierre Straetemans

  Jullie zitten maar te kakken op de vrt, maar wel elke avond voor tv naar die potstampers en binnenkort naar die pillen slikkende trappers kijken. Daar is de vrt dan wel goed voor.

 • Jan Van Leive

  Lieven denkt U dat met deze 2 een onafhankelijk politiek debat kan gevoerd worden ? Het zal eerder een uitzending worden van de rode vaan

 • Josepha Van Vlaanderen

  Zij en Lieven van het nieuws! Linkser kan niet! Het zal weer mooi worden. Kunnen ze bij die rode vrt nu eens geen neutrale mensen aanstellen!!

 • Jos Verboven

  Rood, roder, knalrood. Het zal niet veranderen bij de VRT. En ik die dacht dat journalisten objectief moeten zijn. De zevende dag zal de weg opgaan van Terzake….. weg dus in mijn TV programma.