VRT overweegt vervolg op ‘De Twaalf’

'De Twaalf'
© VRT- Eyeworks, Thomas Nolf 'De Twaalf'
Na het grote succes van assisenreeks ‘De Twaalf’ overweegt VRT het om een vervolg uit te brengen. Dat het eerste seizoen met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol een gesloten einde had, maakt volgens hen niet uit. 

Het project zit nog in de onderzoeksfase, zo verklaarde woordvoerder Hans Van Goethem in het Nieuwsblad. Het ontving al wel al 75.000 euro steungeld van het Vlaams Audiovisueel Fonds, zodat er een script geschreven kan worden. Het zou eventueel kunnen dat het tweede seizoen van ‘De Twaalf’ over een andere moordzaak gaat en dus ook een andere cast toegewezen krijgt. In het eerste seizoen kregen we immers al een uitspraak te horen. Scenarist Bert Van Dael gebruikte die tactiek al eerder in zijn reeks ‘Beau Sejour’. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Charity Swinnen

    De 13 dan?

  • Johan Hendrickx

    Ze doen maar met hun povere afgietsels van de betere engelse en skandinavische reeksen.

  • patrick morel

    Dat was goed, zeer goed. De lat ligt nu wel hoog, zeer hoog.