VRT houdt deur op een kier voor serie met Bart De Pauw

photo news
Het is niet uitgesloten dat Bart De Pauw nog te zien zal zijn op de VRT, ook al is de samenwerking met de televisiemaker stopgezet na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. De Pauw maakte voor de openbare omroep immers nog de televisiereeks It's showtime.

Toen de meldingen over De Pauw bekend raakten, stopte de VRT met de uitzendingen van de quiz Twee tot de zesde macht. De reeks It's showtime zou normaal in januari op Eén te zien zijn. "Op dit moment hebben we beslist om het programma niet uit te zenden, maar we hebben niet beslist om het helemaal niet uit te zenden. We zullen zien hoe de zaak evolueert", zegt Eén-netmanager Olivier Goris.

Voor de VRT is er ook een financieel belang in het spel. De openbare omroep heeft de reeks geproduceerd samen met het productiehuis van Bart De Pauw, KoekenTroef en Telenet. De Pauw is scenarist en speelt ook zelf een rol. Via de decoder van Telenet is It's showtime overigens nog steeds op te vragen, in het aanbod van Play More. De telecomoperator kreeg gedurende een bepaalde tijd voorrang om de reeks exclusief uit te zenden. 
55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik wattez

  Tja , je beste programmamaker zet je niet ongestraft aan de deur. De kijkers blijven dan ook weg natuurlijk... Heb die nieuwe reeks op telenet gezien. Is super goed!!!

 • didier de coster

  bart ; geef de eer aan uzelf

 • jeroen Deschrijver

  Kijkcijfers van tabula rasa naar beneden getuimeld na dat BDP weggecijferd werd? Misschien toch niet zo heel zeker van het "misdragen" van BDP?

 • Will Desmet

  Moest ik BDP zijn ik zou daar niet meer terug gaan. Het is net een bende kleine kinderen!!!!

 • Vera Bloks

  Ze zitten contractueel vast zeker?