Vrouw stapt op haar 30ste verjaardag uit het leven nadat tv-camera haar betrapte op winkeldiefstal

Facebook
Elizabeth Outram werd door de ploeg van 'Caught on camera' gefilmd toen ze de prijslabels van twee leren vestjes in de outlet TK Maxx verwisselde. De angst voor die vernedering op de nationale televisie kon ze niet aan. Op haar dertigste verjaardag stapte 'Liz' uit het leven. Ze had eerst nog gevierd met haar vrienden.

Een Britse realityshow sneed het onderwerp van winkeldiefstal aan en filmde ook Elizabeth 'Liz' Outram uit Londen met een verborgen camera. Liz was net toen op zoek naar een lederen jasje voor een vrijgezellenparty die rock 'n' roll als thema had. Ze kon het niet betalen en wisselde dan maar de prijslabels. Ze werd op heterdaad betrapt door de cameraploeg.

Volgens haar zus Alexandra was Liz getraumatiseerd door de beklemmende vrees dat de beelden zouden uitgezonden worden. Het productiehuis zou haar bovendien nog verder lastiggevallen hebben over het voorval. "Ze jaagden haar op, bleven haar sms'jes sturen en bellen", zegt haar zus Alexandra (31).

Depressie
In september vierde Liz dan haar dertigste verjaardag in de bekende Shard-wolkenkrabber in Londen. Haar vrienden vonden haar daarna in haar woonst in Hackney. Ze had zichzelf opgehangen. De vrienden probeerden haar nog te reanimeren, maar tevergeefs.

Liz had sinds 2007 problemen. Ze had last van depressies en angstaanvallen. Maar sinds vorige zomer was haar toestand weer stabiel.

Liz Outram