Voormalige zanger blink-182 maakt documentairereeks over aliens: “Mensen gaan zich niet langer afvragen of ze nu wel of niet bestaan”

Tom DeLonge gelooft erg in het bestaan van aliens
Alex Vanhee Tom DeLonge gelooft erg in het bestaan van aliens
Als er één beroemdheid is die in het bestaan van aliens gelooft, dan is het Tom DeLonge (43) wel, de voormalige zanger van rockgroep blink-182. Om zijn beweringen kracht bij te zetten, heeft hij nu een eigen documentairereeks, ‘Unidentified’, op History Channel. 

In 1999 zong blink-182 het al: ‘Aliens exist’. En voormalige frontman Tom DeLonge is daar nog steeds van overtuigd. Daarom brengt hij een eigen documentairereeks uit in samenwerking met History Channel, ‘Unidentified’, waarin hij het bestaan van buitenaardse wezens wil aantonen. In de reeks is Luis Elizondo te zien, die voor het Pentagon aan het ‘Advanced Aerospace Threat Identification Program’ werkte. Dat is een geheim project waar de Amerikaanse overheid maar liefst 22 miljoen dollar (zo'n 20 miljoen euro) voor uittrok, en waarin onderzocht wordt of UFO’s het luchtruim bedreigen. Een man die weet waarover hij praat dus, al kan hij niet zomaar al zijn kennis delen, vertelt hij. “Ik moet echt heel oplettend zijn en bewust dat ik een geheimhoudingsovereenkomst heb met de overheid van de Verenigde Staten. Ik mag niet praten over geclassificeerde zaken. Ik moet echt goed opletten, want als ik een fout maak, zul je me op een bepaald moment in een oranje jumpsuit zien (die gedragen wordt door gevangen in de Verenigde Staten, red.). En dat probeer ik uit alle macht te vermijden. Ik zie er trouwens niet goed uit in oranje", lacht hij. 

Toekomst

Voor Tom DeLonge hangt er minder vanaf, al is hij niet minder gepassioneerd. De muzikant verliet blink-182 in 2014 en stortte zich toen volop op zijn interesse. Hij richtte zelfs de ‘To The Stars Academy of Arts & Science' op. Die moet de kennis van de samenleving over UFO’s vergroten en de technologische implicaties die daarbij komen kijken. Of zoals Tom zelf zegt: “Ik bekijk het onderzoekscentrum als een gelijkaardige situatie met Google, toen het internet net bekend raakte bij het grote publiek. Het internet werd niet goed begrepen door het meerendeel van het publiek, maar iedereen die deel uitmaakte van de creatie ervan, zag het potentieel ervan in en wist dat het onze wereld in de toekomst erg zou beïnvloeden. En volgens mij is het bij ‘To The Stars’ net hetzelfde.”

DeLonge hoopt trouwens dat ‘Unidentified' kan helpen om de discussie over aliens te openen. “Dit is nog maar het tipje van de ijsberg", zegt hij. “Mijn hoop voor de toekomst is dat mensen zich niet langer zullen afvragen of ze wel of niet bestaan, maar dat ze zullen discussiëren over wat we ermee moeten doen en wat het betekent. Deze documentairereeks zal de perceptie van mensen veranderen - en snel ook.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kevin Robyn

    Het is dom om te denken dat we alleen zijn. Er zijn zekers nog andere bewoners in het heelal maar mss zijn die slimmer en laten ze planeet aarde gerust. Zou jij op vakantie gaan naar een locatie waar er continu wel oorlog is en indien geen oorlog dictaturen. Zie belgie is zogezegd democratie maar politiekers beslissen enkel voor hun goed

  • Staaf Van Aelst

    Wij weten hier bijna niks op deze kleine aardkloot.We zijn zelfs nog niet in staat om vreedzaam naast elkaar te leven met respect voor elkaar,de natuur en de dieren.En ja,ik geloof ook rotsvast dat er nog andere beschavingen zijn buiten de onze.Allez ja hier kan men nog moeilijk van een beschaving spreken.Het zal een kwestie van tijd zijn eer er meer duidelijk zal worden.Het is bijzonder arrogant en dom om te denken dat we hier alleen zijn in het heelal.

  • Guy Dupont

    Prachtig. En, natuurlijk bestaan er aliens. Kijk maar eens naar de belgische politici en ook rechters. Komen allemaal van een andere planeet.!