Voor elk wat wils: deze 5 films kan je dit weekend op tv zien

rv
De herfstvakantie loopt op zijn einde, maar gelukkig kunnen we nog het hele weekend genieten van leuke films. Van misdaad tot komedie, de Vlaamse zenders hebben voor iedereen wat in petto. Wij selecteerden vijf films die jouw weekend kleur zullen geven.

The Blues Brothers

Deze muzikale komedie is ondertussen al 36 jaar oud, maar nog altijd kent de film geen gelijke in het genre. Het komische avontuur met ghostbuster Dan Akroyd en Carrie 'Prinses Leia' Fisher  is doorspekt met fantastische muziek van de toen nog levende legendes John Lee Hooker, Ray Charles en James Brown en de nog altijd levende legende Aretha Franklin. Een aanrader, ook al heb je deze film al duizend keer gezien.

Wanneer Jake Blues uit de gevangenis wordt ontslagen, bezoekt hij samen met zijn broer Elwood het weeshuis waar ze werden grootgebracht. Wanneer ze te horen krijgen dat de instelling in geldnood zit, willen de broers graag helpen. Helaas wil het weeshuis hun gestolen geld niet. Tijdens een geestdriftige gospel in de kerk krijgt Jake een goddelijke ingeving: hij zal zijn vroegere Bluesband nieuw leven inblazen.

'The Blues Brothers', vandaag om 14.30u op VTM.

The Untouchables

Voor een film van Brian De Palma kruipen we met net iets meer aandacht voor de buis. Vier jaar na 'Scarface' regisseert De Palma een nieuwe misdaadtopper, deze keer over de jacht op Al Capone. Hij verzamelde met Robert De Niro, Sean Connery, Kevin Costner en Andy Garcia een duizelingwekkende cast en de heerlijke soundtrack van Ennio Morricone maakt van 'The Untouchables' een film die bijna dertig jaar later nog nazindert.

Dankzij de drooglegging groeit Al Capone uit tot de grootste en meest beruchte crimineel van Chicago. Niemand lijkt erin te slagen het rijk van Capone neer te halen, maar Elliott Ness is vastberaden om hem achter de tralies te krijgen. Samen met een klein team gaat hij de strijd aan.

'The Untouchables', vanavond om 20.40u op CAZ.

Johnny English: Reborn

Rowan Atkinson kennen we vooral als Mr. Bean en Edmund in Blackadder, maar met Johnny English creëerde de komiek een nieuw typetje: de klungelige spion. Hij is niet zo absurd als Mr. Bean, niet zo gevat als Edmund en ook niet helemaal nieuw want ene Leslie Nielsen ging hem voor. Maar hilarisch is hij wel, die Johnny English.

Johnny English heeft na zijn ongelukjes in de eerste film zijn vaardigheden bijgespijkerd in een afgelegen Aziatisch gebied. Wanneer de MI-7 lucht krijgt van een moordpoging op de Chinese president, wordt Johnny opnieuw ingeschakeld.

'Johnny English: Reborn', vanavond om 20.40u op Q2.

American Pie

Hollywood werd in de jaren na American Pie overspoeld met honderden tienerkomedies, de ene al wat grappiger dan de andere. Maar het origineel blijft tot op vandaag onovertroffen. We kijken nooit meer met dezelfde ogen naar een versgebakken appeltaart.

Vier vrienden besluiten een pact te sluiten: ze zullen hun maagdelijkheid verliezen nog voor ze gaan studeren. Het eindbal is de laatste kans voor de jongens, dus doen ze er alles aan om te scoren.

'American Pie', vanavond om 22.50u op CAZ.

Non-Stop

Liam Neeson heeft een aparte carrière bij elkaar geacteerd. Na rollen als Oscar Schindler in 'Schindler's List' en Qui-Gon Jinn in 'Star Wars' raakte zijn carrière wat in het slop. Maar Liam vocht terug, letterlijk. Met 'Taken' ontpopte hij zich tot een actieheld zoals we er nog nooit een hadden gezien. Zonder omwegen en recht voor de raap, en als je niet oplet, op je raap. In 'Non-Stop' haalt Liam nog eens zijn beste muilperen boven.

Een uitgebluste air marshall zorgt voor de veiligheid op een vlucht van New York naar Londen. Maar kort na het opstijgen krijgt hij een reeks mysterieuze sms'jes die hem bevelen 150 miljoen dollar over te maken op een geheime bankrekening. Zo niet, dan zal elke twintig minuten een passagier sterven.

'Non-Stop', morgen om 21.10u op VTM.