Vlaamse zenders broeden op lange lijst nieuwe fictiereeksen met bekende gezichten

Jonas Van Geel werkt aan 'Moresnet'.
Jonas Van Geel werkt aan 'Moresnet'.
Ondanks de dreiging van verminderde subsidies is de wereld van de Vlaamse fictie zich nog altijd volop aan het ontwikkelen. Uit de toegekende steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) kunnen we opmaken dat zowat alle Vlaamse zenders op dit moment bezig zijn met hun eigen fictie-reeksen. 

VTM

Vooral VTM lijkt uit te pakken met heel wat nieuws. We vinden bovendien ook heel wat grote namen terug op de lijst. Zo werkt Jonas Van Geel bijvoorbeeld aan een reeks genaamd ‘Moresnet’, als scenarist en producent. Waar die precies over zal gaan weten we nog niet, maar Moresnet is een ministaatje in Luik. Dat zou dus best het decor voor het verhaal kunnen vormen. 

Niemand minder dan Veerle Baetens kroop in haar pen voor een reeks met werktitel ‘Dani’, van productiehuis Mockingbird Productions. Baetens kreeg zopas nog te horen dat ‘Une Soeur’, de Franse kortfilm waarin zij de hoofdrol speelt, in aanmerking komt voor het Oscar. Het is trouwens niet haar eerste Oscarmoment, want iedereen herinnert zich nog wel hoe spannend het was toen ‘The Broken Circle Breakdown’ genomineerd was voor ‘Beste Buitenlandse Film’. Ze voegt dus ongetwijfeld wat sterrenfactor toe aan alles wat ze aanraakt. Ook Leen Vandereycken,  Jes Van Gaever en Robin Pront worden genoemd als scenaristen. 

Nog een opvallende productie: een serie van Savage Film met de titel ‘Sylvia Kristel’. Dat is inmiddels overleden actrice die we nog kennen uit ‘Emmanuelle’. Dimitri Verhulst wordt opgegeven als scenarioschrijver. Hem kennen we nog van de innemende reeks ‘De Helaasheid Der Dingen’, die gebaseerd was op zijn gelijknamige roman. ‘Sylvia Kristel’ krijgt 120.000 euro toegewezen door het VAF. 

En het lijstje blijft maar doorgaan: VTM broedt ook nog op fictiereeksen met de namen ‘ALTER EGO’, ‘Ik haat van jou’, ‘Styx’, ‘Exen’, ‘Kartel Bxl’ en ‘De Zwemmer’.

Speciaal voor VTM GO is de reeks ‘Brak’, ‘INSTAFAMOUS’ en ‘77 dagen’ in de maak. Die laatsten zullen alleen maar op het digitale platform van VTM te zien zijn. 

SBS - Vier

‘F**k You Very, Very Much’, een reeks van SBS, won het grote lot. De serie, onder regie van Bert Scholiers en Jonas Govaerts, in een productie van CAVIAR, krijgt namelijk 670.000 euro toegewezen van het VAF. Het scenario werd geschreven door Bert Scholiers, die werd bijgestaan door Daphne Wellens en Malin-Sarah Gozin (‘Tabula Rasa’, ‘Clan’).

VRT

En ook de VRT heeft niet stilgezeten. Daar verwachten we onder andere ‘Beren op de Zuidpool’, een reeks van productiehuis Haptic, met een scenario van Stef Wouters. Daarnaast gaan we - hoogstwaarschijnlijk - terug in de tijd met een serie genaamd ‘1985', van productiehuis Eyeworks Film & TV Drama. Die laatste reeks kreeg 100.000 euro toegekend van het VAF. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hans Berelda

    met belastingsgeld dus

  • Vercruyssen Willy

    VTM zou beter reclame geven voor een serie en na de serie en deze niet meer te onderbreken met om de 15 minuten reclame veel kijkers zijn het spuugzat zonet zullen de kijkcijfers aan een snel tempo dalen