Vlaamse fictieserie 'Marsman' bekroond met prestigieuze Prix Italia

vrt
De Eén-fictieserie 'Marsman' is bekroond met een de prestigieuze Prix Italia. Dat is een internationale prijs van de Italiaanse openbare omroep RAI die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste radio-, televisie- en internetprogramma.

Marsman ging met het beeldje lopen in de categorie drama. De achtdelige fictiereeks liep in het voorjaar op Eén en werd geproduceerd door Sultan Sushi en geschreven door Mathias Sercu. "Dit is een schitterende beloning voor de hele ploeg", vindt hij. "Het sterkt mij ook in de idee dat je als maker altijd je hart moet volgen, je buikgevoel. Niet de trend van het moment."

De serie was op het eerste gezicht dan ook geen evidente, toegankelijke serie voor een breed publiek. Het verhaal gaat over Nico Marsman, een man die zijn moeder verliest en met zijn vrouw breekt, waardoor hij de zorg voor zijn autistische broer alleen voor zich moet nemen.

Onder meer Mathias Sercu speelt zelf mee in Marsman, maar ook Jurgen Delnaet, Machteld Ramoudt, David Cantens, Maaike Cafmeyer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.