Vijfde seizoen Peaky Blinders vanaf 4 oktober op Netflix

Castleden Packy Lee  en Sophie Rundle beantwoorden vragen van de presentatoren bij de première van het vijfde seizoen in Birmingham. Foto uit juni 2019.
Photo News Castleden Packy Lee en Sophie Rundle beantwoorden vragen van de presentatoren bij de première van het vijfde seizoen in Birmingham. Foto uit juni 2019.
Fans van de hitserie Peaky Blinders moeten nog tot 4 oktober wachten tot het vijfde seizoen op Netflix verschijnt. De streamingdienst kondigde de datum vrijdag aan, precies een week nadat maker BBC had bekendgemaakt dat de nieuwe reeks eind augustus op de Britse televisie in première gaat.

Peaky Blinders ontleent haar naam aan de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. In het vijfde seizoen krijgt de bende, onder aanvoering van Tommy Shelby (een rol van Cillian Murphy), te maken met de beurskrach van 1929.

Naast Cillian Murphy keren alle belangrijke hoofdrolspelers terug in het nieuwe seizoen. Ook zijn enkele nieuwe namen, zoals Sam Claflin en Brian Gleeson, toegevoegd aan de cast.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tommy Robin

    Super serie met perfect gecaste acteurs. En dat dialect, zalig...

  • Bart Marchand

    Beste serie ooit. Enkel BBC kan dat.