Vier knipt blunder politie uit reeks

De makers van het Vier-programma 'De Recherche' hebben een blunder van de Gentse politie verdoezeld. Agenten vielen het appartement van een lerares binnen in plaats van dat van een drugsdealer maar daar werd niets over verteld. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad vandaag.

De makers van het programma hebben beslist om de beelden onduidelijk te maken na protest van Ans Van Eupen (31), een van de bewoners van het appartementsgebouw in Gentbrugge. Politiewoordvoerder Manuel Gonzalez geeft in Het Nieuwsblad de vergissing toe. "We hebben eerst de verkeerde deur geforceerd. Dat zijn zaken die helaas af en toe gebeuren. Dat kan als we bijvoorbeeld informatie krijgen die niet helemaal juist is. Het belangrijkste is dat de daders nadien nog zijn opgepakt en dat het slachtoffer vergoed is."

De programmamakers benadrukken dat het gerecht de deur vergoed heeft. "De deur was identiek aan die van de verdachte en de vergissing had geen invloed op het verdere verloop van het onderzoek of het verhaal. We hebben de vergissing niet uitgezonden omdat we dat niet relevant vonden." Woestijnvis nodigde onderwijzeres Van Eupen met haar leerlingen uit voor een bezoek aan haar studio's.