VIDEO. YouTube-ster Jamilla Baidou over haar tijd bij ‘The Voice’: “Regi was enkel toegewijd als de camera draaide”

Benoit De Freine
Jamilla Baidou (26) heeft op haar populaire YouTube-kanaal, dat meer dan 123.000 abonnees telt, verteld over haar deelname aan ‘The Voice van Vlaanderen’. In het filmpje is ze opvallend negatief over het programma en uit ze ook kritiek op coach Regi Penxten.

Jamilla deed in 2014 auditie voor ‘The Voice van Vlaanderen’. Twee van de vier coaches draaiden voor haar om, namelijk Axelle Red en Regi Penxten. “Ik heb gekozen voor Regi omdat hij mij op dat moment iets meer zei qua muziekstijl”, legt de YouTube-ster uit. “Als ik er nu op terugkijk, heb ik misschien wel wat spijt dat ik niet voor Axelle Red heb gekozen. Zij was zo positief over mij, zij meende dat echt. Regi was met zijn verkoopspraatjes bezig, denk ik.” Ook over de coaching van Regi heeft Jamilla een duidelijke mening. “Op een gegeven moment moest ik naar Regi zijn thuis. Wij hadden maar een half uurtje tijd en Regi zat gewoon naar de koers te kijken. Ik dacht: ‘Gast, ik zou graag verder geraken in deze show. Eventjes wat moeite doen’”, klinkt het geërgerd. 

Al benadrukt Jamilla wel dat ze niets tegen de dj heeft. Ik heb hem graag. Maar hij was totaal niet toegewijd naar wat hij moest doen, behalve als de camera draaide en dat vond ik wel jammer.” En ze vertelt nog een anekdote: “Hij was letterlijk champagne aan het drinken. We zijn aan het werken, we zijn niet aan het feestvieren”, lacht de brunette. 

Laura Tesoro

Dat er van ‘The Voice’-winnaars na afloop niet veel meer gehoord wordt, daar heeft Jamilla een verklaring voor. De winnaars krijgen een contract aangesmeerd. Van een jaar, denk ik. Daarin staat duidelijk dat ze geen samenwerkingen met andere mensen mogen aangaan. Winnen bij zo’n show is nooit goed. In Amerika is dat anders, daar steken ze er echt moeite, tijd en geld in om van jou iets groot te maken. In België nemen ze één single met je op en als die niet aanslaat, dan ben je gef*ckt. Voor de rest mag je met niemand samenwerken, maar zij steken er ook geen tijd in.”

Dat Laura Tesoro, die in hetzelfde jaar deelnam en tweede werd, wel een zangcarrière heeft kunnen uitbouwen, verklaart Jamilla zo: “Ze is even zichtbaar geweest als de winnaar, maar zij mag wel samenwerkingen aangaan. Zo heeft zij kansen gekregen die de winnaar niet heeft gekregen.”
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jil Heirman

  Amai, de Regi fans zijn hier uit hun kot gekomen precies. Lieve mensen, noch een klassieke muziekopleiding, noch miljoenen platen verkopen wil zeggen dat je kwaliteit aflevert. Zijn muziek is dikke rommel, mensen hebben gewoon slechte smaak en dat is die mens zijn geluk geweest.

 • Guido De saedelaere

  Ik kan spijtig genoeg voor de deelnemers niet kijken omdat van de jury enkel Alex carlier bekwaam is op alle gebieden om commentaar te geven

 • Jakke Troost

  Mogen we ook weten hoeveel YouTube abonnees je had voor je deelname aan 'The Voyce' ? Ik twijfel toch een beetje over het feit dat die negatieve uitlatingen over het programma op zijn plaats zijn.

 • Steven Vanden Broeck

  Jan De Korte, Regi heeft een klassieke muziekopleiding genoten... Dance producers zijn door de zogenaamde muziekkenners wel vaker de pispaal en de fans van die zogenaamde muziekkenners volgen dat omdat ze niet beter weten. Alleen verdienen beide slechts een fractie van wat Regi verdient, om over zijn succes nog maar te zwijgen... Tot zover de zogenaamde muziekkenners...

 • erik vercammen

  Ooit meegedaan met Idool (2005) en was net hetzelfde. Voor de camera lijkt het alsof Koen en Kris heel de tijd door het publiek lopen maar die hebben maar 10 minuten erdoor gelopen. Ook aan de deur staan ze maar met een aantal zangers. Niet allemaal. Ook de jury zit daar niet alleen met 4 er zit daar in die ruimte nog een 100 tal andere mensen en hoe je de deur binnenkwam in die ruimte was nog niet eender. Die take 4 keer moeten opnemen!