VIDEO. Hoe Bart De Wever maanden geleden al voorspelde wat er in ‘Over Water’ zou gebeuren

VRT
Ieder weekend blikken Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda, de bedenkers van ‘Over Water’, vooruit naar de aflevering van zondagavond. Deze week komt daarin een verhaallijn voor die maanden geleden onbewust al voorspeld werd door niemand minder dan burgemeester Bart De Wever.

De Eén-reeks ‘Over Water’ gaat in sneltreinvaart naar haar eerste seizoensfinale. Marjan (Natali Broods) is inmiddels verliefd geworden op De Beco (Kevin Janssens), de vijand van haar man John (Tom Dewispelaere). John stapt dan weer over een belangrijke lijn om te krijgen wat hij wil. 

De inval bij De Beco heeft niet opgeleverd wat De Pelsmaeker (Ruth Becquart), de spin in het Antwerpse drugsweb, wilde en dus slaat ze hard toe. Ze gaat op bezoek bij Staf, de commissaris. “En zo zit in ons scenario precies wat Bart de Wever maanden geleden al zei. Als er zoveel geld omgaat in de drugswereld, wordt de verleiding van de politiek groter en groter om corrupt te worden. Dat is precies wat we hier nu zien bij de commissaris, die er uiteindelijk probeert onderuit te komen”, lichten bedenkers Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda toe.

In haar intimidatie van de commissaris is De Pelsmaeker, die ongevraagd zijn kantoor is binnengedrongen, staalhard en geniaal. “Het grootste gevaar breekt niet binnen. Dat heeft gewoon een sleutel”, klinkt het. En over De Beco, waar de politie zogezegd niets heeft gevonden, zegt ze: “De Beco is een kwade wesp waar ge naar geslagen hebt, maar ge hebt ze niet geraakt”. Dat belooft voor de negende aflevering vanavond...

‘Over Water’, aflevering 9 op Eén, vanavond om 20.45 uur.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Amadee Nollegat

  De Wever en De Winter zijn valse profeten, en wie de betekenis kent van valse profeten behoedde zich voor wat komt. Ik kan daar direct een film over maken en moet niets voorspellen.

 • Patrick Vanbeveren

  Philomena, Bart is inderdaad een profeet. Maar er is nog een veel grotere profeet, nml. Filip De Winter.

 • Bernd Vaes

  BDW, de profeet! Maar wat zegt de bijbel: Hoedt u voor valse profeten!

 • Philomena Vanderweyen

  Meneer De Wever als profeet,misschien een nieuwe roeping.