VIDEO. Hier gaat de opbrengst van Rode Neuzen Dag naartoe

Alleen maar blije gezichten op het podium van 'Rode Neuzen Dag' in het Sportpaleis.
VTM Alleen maar blije gezichten op het podium van 'Rode Neuzen Dag' in het Sportpaleis.
4.269.073 euro, dat is het bedrag dat Rode Neuzen Dag heeft opgehaald. Een recordbedrag dat goed besteed zal worden om jongeren met psychische problemen te helpen. Rode Neuzen Dag-ambassadrice Birgit Van Mol legt uit waar het bedrag precies naartoe zal gaan.

Het ingezamelde geld gaat nu naar scholen die leerlingen met psychische problemen beter willen ondersteunen. Want vaak zijn leerkrachten de eerste vertrouwenspersoon. “Het geld zal onder andere gebruikt worden voor de opleiding van leerkrachten”, vertelt Birgit Van Mol, VTM NIEUWS-anker en ambassadrice van Rode Neuzen Dag aan VTM NIEUWS. “Het geld zal ook gebruikt worden voor zorgcoaches en ruimtes op scholen waar jongeren terecht kunnen als ze zich even willen terugtrekken.”

Goede intenties

Elke school die zich registreerde en ook een actie ten voordele van Rode Neuzen Dag organiseerde, kan aanspraak maken op een deel van het ingezamelde geld. Met dat geld kunnen scholen hun goede intenties dan volledig waarmaken. Bovendien krijgen die scholen ook een Rode Neuzen Dag-label.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wana leemans

  Die het organiseren hebbenalle jaren een mooie eindejaars geschenk heb ik ergens gelezen van een paar duizenden € zij worden er dik voor betaald Kinderen moeten er na school de straat voor op dat noem ik kinderarbeid op grote schaal

 • Marcel de Vrome

  Leuk intiatief. Maar ... moet de overheid hier niet voor zorgen???

 • jack brown

  bedoel je 10 % vd opbrengst ?

 • Serge Aernoudt

  Organiseren het jaar na jaar en wat is er inmiddels al veranderd? Ik vind dat ze achteraf toch wel eens in de media mogen laten komen waar de centen naartoe zij en dit met naam van de instellingen en ook hoeveel per instelling. Denk dat de rekening niet zal kloppen.

 • Rania Desaegher

  Hoeveel blijft er over nadat al die artiesten betaald zijn? Een goede journalist zou dat eens moeten onderzoeken.