VIDEO. De volledige pakkende getuigenis van topdokter Decaestecker: “Mijn ouders waren getuigen van Jehova, dus mijn schoolmeester nam mij in huis”

Gisteren begon de 38-jarige roboturoloog Karel Decaestecker aan zijn eerste werkdag als ‘professor’ Decaestecker in het UZ Gent, dat zagen we in ‘Topdokters’. Om daar te geraken moest hij echter een moeilijke jeugd doorploeteren.

Hij is gespecialiseerd in het behandelen van nier- en blaastumoren met robotchirurgie. Maar voor prof. Decaestecker was het niet evident om chirurg te worden. Zijn ouders waren namelijk getuigen van Jehova, en wilden liever dat hij een simpele job zou doen om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het verkondigen van dat geloof. Dankzij zijn schooldirecteur, die hem in huis nam, kreeg hij de kans om zijn studies verder te zetten. Dit is zijn volledige, pakkende getuigenis.

Prof. Dr. Decaestecker vertelt over zijn moeilijke jeugd.
Vier Prof. Dr. Decaestecker vertelt over zijn moeilijke jeugd.14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Denis Colson

  Het zal zeker een top dokter zijn zonder twijfel!! Het is verkeerd van de ouders en vind het spijtig dat hij het op Jehovah's getuigen steekt want dat heeft er niet bij te maken!! Hopelijk kan hij de bant met zijn ouders terug herstellen.

 • piet devlieger

  Ik ben ooit behandeld geweest door Dr. Decaestecker samen met Prof. Hoebeke. Absolute top, beiden grote meneren.

 • Norbert Thieren

  Getuigen van Jehovah mogen wel voortstuderen. Enkel verkeerd van die ouders, het kind moest zelf beslist hebben.

 • katleen syoen

  respect.

 • Pierre Ocreman

  Ik heb de reportage gezien gisteren. Respect voor deze man.