VIDEO: Coucke opende in 2015 eenmalig de deuren van zijn kasteel

VTM Nieuws
Marc Coucke, die vandaag voetbalclub RSC Anderlecht kocht,  liet in 2015 eenmalig een reportageploeg van Royalty toe op zijn domein, kasteel Mijl Eke in Merelbeke. De cameraploeg van het inmiddels gestopte VTM-programma mocht filmen in de privévertrekken. De flamboyante ondernemer verklaarde aan interviewer Jo De Poorter elke dag zeker twintig bedelbrieven te ontvangen.

Het kasteelpark dateert uit de achttiende eeuw. Toen was het de thuis van edellieden en industriëlen. Nu is het de thuis van Marc Coucke, zijn vrouw Nathalie en hun kinderen, na een renovatie van vijf jaar. Wat dat kost? "Dat ga ik nu eens niet zeggen", aldus Coucke. "Maar hoeveel je ook denkt, het zal waarschijnlijk veel minder zijn."

Wat wel een flinke hap uit zijn budget neemt, is de veiligheid. "Je moet zo'n kasteel goed beveiligen. Normaal gezien is dat een zorgenpost op zo'n domein, maar dat wilde ik niet. Ik heb er dan maar een kostenpost van gemaakt."

Politiehonden en camerabewaking

En kosten, die zullen er wel zijn: "Hier zijn altijd bewakers aanwezig, continu in contact met de instanties. We hebben 24 op 24 getrainde politiehonden aanwezig op het domein en er is ook camerabewaking."

Coucke verklaarde destijds ook dagelijks zo'n 20 brieven van mensen te ontvangen die het financieel moeilijk hebben. Samen met zijn vrouw en kinderen bekijkt Coucke welke hulp ze kunnen bieden. Sommigen bood hij steun, maar om de hulp te structureren dacht hij een liefdadigheidsorganisatie uit de grond te stampen.

VTM Nieuws