Victoria’s Secret stopt met haar wereldberoemde tv-lingerieshows

Romee Strijd bij de Victoria's Secret Fashion Show van 2018
AFP Romee Strijd bij de Victoria's Secret Fashion Show van 2018
Victoria’s Secret stopt met haar bekende lingerieshows op tv. Dat heeft topman Les Wexner laten weten aan het personeel. De shows worden op de Amerikaanse televisie uitgezonden, maar de kijkcijfers zijn het laatste jaar ingezakt.

In een interne mail aan het personeel van L Brands, het moederbedrijf van Victoria’s Secret, schrijft Wexner dat de tv-shows ‘achterhaald’ zijn. Het lingeriemerk zint nu op andere manieren om de collecties te showen, bijvoorbeeld op het internet.

“Televisie niet de juiste vorm”

“De modewereld verandert steeds. We moeten evolueren en veranderen om te groeien”, schrijft hij. “Voor de toekomst geloven we niet dat televisie de juiste vorm is. Vanaf 2019 richten we ons op het ontwikkelen van spannende en dynamische content in een nieuw soort evenement.”

Sinds 1995 werden de shows op televisie uitgezonden. Beroemde modellen als Heidi Klum, Miranda Kerr en Gisele Bündchen waren in de shows te zien en mochten zich Angel noemen.

AFP

Zwaar weer

Victoria’s Secret zit momenteel in zwaar weer. In Amerika moet het 53 winkels sluiten. Volgens financieel persbureau Bloomberg heeft het lingeriemerk steeds meer te maken met flinke concurrentie, bijvoorbeeld van de nieuwe lingerielijn van Rihanna.

Ook met de veelbesproken tv-shows gaat het dus niet goed. Nadat de evenementen in Amerika bij CBS hoge kijkcijfers oogstten, is de verhuizing naar ABC Victoria’s Secret niet goed bekomen. Naar de editie van 2018 keken 3,3 miljoen mensen. Bij CBS waren aantallen van minstens 5 miljoen normaal. 

Daarnaast liggen de shows onder vuur omdat de nadruk te veel zou liggen op het lichaam van sexy vrouwen. Toen de Me Too-beweging kwam, werd die kritiek nog groter.

AFP
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Cuypers

    Natuurlijk kijkt het gros van de mensen naar de modellen en niet naar de verpakking. Dat verklaart dan ook het dalend aantal kijkers. Er zijn massa's modellen zonder verpakking te zien op www.