Verrassing! Netflix dropt zonder aankondigen plots meer dan 15 topfilms

New Line Cinema/Warner Bros. Pictures - Fotomontage HLN
Goed nieuws voor alle filmfanaten, want ook Netflix heeft aan een Sinterklaasgeschenk gedacht voor alle abonnees. De streamingdienst heeft dan ook zomaar meer dan 15 topfilms aan het aanbod toegevoegd. 

Heb je het komende weekend nog geen plannen? En weet je niet wat te bekijken op het kleine scherm? Dan brengt Netflix allicht soelaas. In de lijst van nieuwe films staan dan ook enkele toptitels, zoals de complete ‘Lord of the Rings’-trilogie. Daar blijft het niet bij, want ook de Harry Potter-fans worden op hun wenken bediend: zij kunnen vanaf nu eindeloos genieten van ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’. Toch zin in een avondje lachen? Dan is de hilarische komedie ‘The Hangover’ ongetwijfeld een goede keuze.

Onze tips

‘Argo’: Oscarwinnende film van en met Ben Affleck
‘Argo’ is gebaseerd op ware feiten. Op 4 november 1979, wanneer de Iraanse revolutie haar hoogtepunt bereikt, bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran, waarbij 52 Amerikanen gegijzeld worden. Midden in de chaos slagen zes Amerikanen er in om weg te glippen en toevlucht te zoeken in het huis van de Canadese ambassadeur. Het is maar een kwestie van tijd voor de zes worden ontdekt en gedood, dus komt CIA-specialist Tony Mendez (Ben Affleck) met een riskant plan voor de dag. Ben Affleck won er de Oscar voor ‘Beste Film’ mee. 

‘Sully’: sterke biografische prent
Een film over het leven van de Amerikaanse piloot Chesley ‘Sully’ Sullenberger. Sully werd wereldberoemd nadat hij met een passagiersvliegtuig een noodlanding maakte op de New Yorkse Hudson River, waarmee de levens van de 155 mensen aan boord gered werden. Echter, waar Sully door het publiek en de media geprezen werd om zijn prestatie, ontvouwde zich op de achtergrond een onderzoek dat zijn reputatie en carrière dreigde te verwoesten. 

‘Flipped’: romantische komedie voor alle leeftijden
‘Flipped’ vertelt het verhaal van Juli Baker en Bryce Loski. Juli houdt van kippen en zit vaak tijdenlang bovenin haar lievelingsboom voor zich uit te staren en gelooft, vanaf het begin dat ze zijn mooie blauwe ogen zag, dat ze ooit met Bryce zal gaan zoenen. Bryce voelt echter niet zoveel voor Juli. Hij vindt haar zelfs maar een beetje vreemd. In het laatste jaar basisschool verandert echter alles. Bryce begint Juli toch wel leuk te vinden, terwijl Juli begint te denken dat de mooie blauwe ogen van Bryce misschien wel net zo leeg zijn als hijzelf.

‘V for Vendetta’: spanning en actie alom
Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als “V”. V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V’s mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie.

‘The Departed’: bloedstollende misdaadfilm
De film speelt zich af in het zuiden van Boston, waar de staatspolitie betrokken is in een oorlog tegen de georganiseerde misdaad. De jonge undercoveragent Billy Costigan wordt aangeduid om te infiltreren in het maffiamilieu waar Costello het voor het zeggen heeft. Terwijl Billy er snel in slaagt Costello’s vertrouwen te winnen, weet Sullivan (Damon), een geharde jonge crimineel, die als informant bij de politie is geïnfiltreerd, een machtspositie uit te bouwen binnen de speciale onderzoekseenheid. De beide mannen worden verteerd door het dubbelleven dat ze lijden bij het verzamelen van informatie over de plannen en tegenzetten van de partij bij wie ze zijn geïnfiltreerd.

Alle toptitels die nieuw op Netflix zijn verschenen:

‘The Lord Of The Rings’-trilogie

‘Blade Runner’

‘V for Vendetta’

‘Batman’

‘The Dark Knight’

‘Dark Knight Rises’

‘The Accountant’

‘Argo’

‘The Departed’

‘Sully’

‘The Hangover’

‘Fantastic Beasts’

‘Flipped’

‘A Man Apart’

Nóg meer! 

Naast deze spontane actie pakt Netflix sowieso al uit in de maand december. Zo werden al 64 nieuwe Netflix Originals aangekondigd, naast de indrukwekkende lijst van geweldige series en films. Dat overzicht kan je hier nog eens bekijken

Lees ook binnen HLN+ :

Waar krijg je wat voor hoeveel? Netflix, Telenet Play, Amazon Prime en Proximus vergeleken
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Vansteelandt

  Wie de weg kent vind die gratis op het net, met ondertitels en in goede kwaliteit. Veel eerder dan netflix zelfs.

 • Dimitri Mostrey

  In Azië zijn die films al maanden geleden aangeboden. Nederlands is een relatief 'kleine' taal wat er op neerkomt dat het wat langer duurt tot de vertaling/ondertiteling klaar is.

 • Van Puymbroeck Bart

  Batman staat er niet op.

 • Marcel Vandamme

  Zeer tevreden van Netflix. Geen reclame veel goeie films en series. Altijd ondertiteld. Voor de prijs van minder dan 2 films uit de telenet of proximus videotheek!

 • Dorine Deplancke

  Joupi zeer blij ermee Netflix