Verklapt Game of Thrones-actrice plot met onschuldige foto?

Lena Headey als Cersei Lannister
Screenshot YouTube, Instagram Lena Headey als Cersei Lannister
Er is op social media ophef ontstaan over een foto die Game of Thrones-actrice Lena Headey postte via Instagram. Wat Headey, die in de populaire HBO-hitserie Cersei Lannister speelt, doet voorkomen als een onschuldige foto, is volgens fans een spoiler van jewelste.

De 40-jarige Britse actrice postte in april een foto op haar Instagramaccount. Op het plaatje is een hart van bij elkaar geraapte stenen te zien. Het bijschrift luidt: 'My stone heart' (Mijn hart van steen).

Niets bijzonders, zo zou je denken. Maar nu, vier weken later, denken enkele 'die hard-fans' van Game of Thrones daar heel anders over. De foto zou een geniepige actie van Headey zijn. Indachtig haar karakter Cersei Lannister bespeelt ze iedereen. Het stenen hart zou wel eens een enorme spoiler kunnen zijn voor de laatste afleveringen van het vierde seizoen van Game of Thrones.

Spoiler alert: in onderstaande tekst staat informatie over toekomstige afleveringen van Game of Thrones.

De mensen die George R.R. Martins boeken uit de serie 'Het Lied van IJs en Vuur' hebben gelezen weten dat het symbool een duidelijke verwijzing kan zijn naar het vermoorde personage Catelyn Stark, die als 'zombie' Lady Stoneheart wellicht al aan het eind van dit seizoen weer te zien zal zijn in de serie.

"Google niet op Stoneheart als je de boeken niet hebt gelezen", waarschuwt een instagramgebruiker onder Headeys foto. "Lady Stoneheart bevestigd", schrijft een ander.