Vergeet ‘La Casa de Papel’: ‘Undercover’ met Tom Waes populairst op Netflix in Nederland

Frank Lammers en Tom Waes
Netflix Frank Lammers en Tom Waes
De Belgisch-Nederlandse serie ‘Undercover’, waarin Tom Waes een hoofdrol speelt, is in Nederland een schot in de roos. Nederlandse Netflix-kijkers streamden het afgelopen jaar massaal de reeks over Ferry Bouman, die daarmee internationale kleppers als ‘Stranger Things’ en ‘La Casa De Papel’ versloeg. Dat heeft de streamingdienst er vanochtend bekendgemaakt.

De Netflix-serie, waarin Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers de hoofdrollen vertolken, was in 2019 de populairste titel van het volledige aanbod in Nederland. 

Inmiddels is er een tweede seizoen aangekondigd, dat op dit moment gedraaid wordt. De serie maakt een sprong in de tijd en zal een jaar na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen verdergaan. Of Frank Lammers terugkeert als Ferry Bouman is nog onduidelijk, maar Tom Waes en Anna Drijver zijn in ieder geval weer van de partij. De serie zal in het voorjaar van 2020 te zien zijn.

Verschil met België

Het succes van ‘Undercover' op Netflix is opvallend, want bij ons zijn het vooral de internationale series en films die veelvuldig bekeken worden. In België staat ‘La Casa De Papel’ op de eerste plaats, gevolgd door het splinternieuwe ‘The Witcher’ en ‘6 Underground’, de actiefilm met Ryan Reynolds. 

Netflix baseert deze lijsten op accounts die minstens twee minuten van een serie, film of special hebben gekeken binnen de eerste 28 dagen dat ze op het streamingplatform stonden in 2019.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Janssens

    Geef mij toch maar La Casa de Papel

  • james vroman

    ‘La Casa de Papel is met kop en schouders het beste ....al de rest is tijdsverspilling .