Veldslag ‘Game of Thrones’ breekt records: meer dan 38 miljoen kijkers

HBO
Niet alleen inwoners van Winterfell sneuvelden in de meest recente aflevering van ‘Game of Thrones’, ook records moesten eraan geloven. Wereldwijd hebben al meer dan 38 miljoen mensen gekeken naar de derde aflevering van het laatste seizoen. Een record, zo maakte HBO vandaag bekend.

Het zevende, voorlaatste seizoen over de Starks, Lannisters, Targaryens en andere adellijke families trok in de zomer van 2017 gemiddeld 32,8 miljoen kijkers. De derde aflevering van het achtste seizoen, waarin op leven en dood werd gevochten met de gevreesde Night King, scoort dus veel beter.

Ook in eigen land vestigde ‘Game of Thrones’ een record. Zondagavond zaten 17,8 miljoen Amerikanen op de bank voor de fantasyserie. Daarmee sneuvelde het record dat de eerste aflevering van het achtste seizoen vestigde. Daarnaar keken in 24 uur tijd 17,4 miljoen Amerikanen. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jens Vranckx

    ik kijk eerder uit naar het echte verhaal. Je merkt dat dit laatste seizoen minder geinspireerd was dan de seizoenen waar het boek al van uit is. Zo veel elementen die weg gelaten zijn, jammer. tot zover 'a song of ice and fire'. Maar hoe dan ook, the episode is dark and full of terrors.

  • Danny Emmerechts

    Beste aflevering van heel de reeks, spannend en knap gemaakt. De azijnpissers die klagen over te donker en onduidelijk gefilmd hebben ongelijk. De winter is er en het is nacht, realistisch. Maakt het juist extra spannend. Geen echt fan als je u daar aan stoort. De kwaliteit gaat elk seizoen omhoog.

  • Christophesofie Diassarrazin

    Beste serie in jaren,niemand is safe... Spijtig dat het al et laatste seizoen is