Vanavond zit Saartje Vandendriessche voor de tweede keer in ‘De Slimste Mens’: “Ik heb al voor hetere vuren gestaan”

Dieter Bacquaert
11 jaar geleden overleefde ze drie afleveringen, en nu zal ze haar persoonlijke record proberen te verbeteren. Vanavond neemt Saartje Vandendriessche het alvast op tegen Boris Van Severen en Hakim Chatar. “Ik sluit niet uit dat het een wedstrijdje man-vrouw wordt.”

Veel zenuwen heeft Saartje duidelijk niet. “Ik ben geen quizzer, maar ik heb al voor hetere vuren gestaan. In formatie uit een vliegtuig springen, of een berg naar beneden schaatsen. Dat is toch heftiger dan het bij Erik Van Looy opnemen tegen twee mannen”, vertelt ze in het Nieuwsblad. “Oké, die twee kennen elkaar al een beetje en zijn allebei sterk bezig. Daarom sluit ik niet uit dat het toch een beetje een man-vrouwstrijd wordt. (lacht) Ik heb me dan wel voorgenomen me vooral goed te amuseren, maar als het spelletje eenmaal loopt, wil ik toch graag winnen.”

Ze heeft wel een beetje geoefend, verklapt ze. “Als je het vraagt, komt de productie langs bij je thuis om het finale­spel eens te oefenen. De hele tactiek van je laten zakken, weet je wel. Je kunt dat allemaal mooi beredeneren, maar als je daar eenmaal zit, vergeet je alles. En zo wordt dat finalespel toch altijd een beetje lotjetrek.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Beeten

  De kwis vind ik goed en humor moet er zijn maar het zou meer om de kandidaten moeten draaien ipv rond de jury en als er dan een Degand inzit ist helemaal om zeep,da's geen humor maar aanstellerij. Jeroom, Jonas, Barbara enz vind ik top.

 • Marc Sierens

  Meert bedoelt ze denk

 • Marc Van Hoof

  Laat toch iedereen gewoon eens terug komen. Dan kunnen ze nog wat jaartjes verder met dit programma dat al lang zijn houdbaarheidsdatum heeft overschreden. Alle vooraf bedachte 'mopjes' hebben we wel gehad.

 • viktor van gestel

  We hopen op SAARTJE , want ze is een héél mooie en interessante madam, volgens mij ook met de nodige "brains" ! Maar hopelijk eindelijk eens een interessante ( géén onnozele JURY die énkel zichzelf will promoten! ) (cfr. DEGAND en CO)