Vanavond start ‘Dance As One’: "De zoveelste dansshow? Integendeel, dit zijn net de Olympische Spelen"

Nicolette Van Dam en Niels Destadsbader
VTM Nicolette Van Dam en Niels Destadsbader
Op VTM wordt vanaf vanavond gezocht naar de best synchroondansende act van de Lage Landen in 'Dance As One'. Het zoveelste dansprogramma? "Integendeel, dit zijn net de Olympische Spelen", zeggen presentatoren Niels Destadsbader (30) en Nicolette van Dam (34). "Dans draait meestal om emotie, maar in deze show gaat het nog meer om techniek."

In Vlaanderen kennen we Nicolette van Dam vooral van 'K3 Love Cruise' en 'Voetbalvrouwen', maar in Nederland is de blondine een grote ster. Nu gaat ze met Niels Destadsbader op zoek naar de beste synchroondansende act van de Lage Landen. We ontmoeten het duo in Hilversum, waar 'Dance As One' wordt opgenomen.

Gaan jullie in de show ook samen dansen?

Nicolette: "Nee, joh. Toch zeker niet op tv. Misschien achteraf in een club of zo..."

Niels: "We hebben het allebei superdruk op dit moment. Ik treed twee keer op in het Sportpaleis (vandaag en morgen, red.) en Nicolette heeft haar brasserie, haar kledinglijn en nog andere dingen. We zouden zelfs geen tijd hebben om samen te oefenen, en da's toch wel nodig."

Zijn jullie goeie dansers?

Nicolette: "Hij wel. Jij hebt de moves, Niels. Je hebt in het begin in een promofilmpje voor ons programma gedanst, en dat was echt supercool."

Niels: "Dank je. Zei ik al dat ze even lief als mooi is?"

Jij bent destijds derde geworden in 'Dancing With The Stars', Nicolette.

Nicolette: "Ja, maar da's bijna tien jaar geleden. Dat ben ik allemaal weer vergeten, hoor."

Hebben ze jou gevraagd voor 'Dancing With The Stars' op VIER, Niels?

Niels: "Op dit moment concentreer ik mij enorm op mijn werk bij VTM. En op mijn optredens in het Sportpaleis. Zelfs al had ik er zin in, ik heb geen tijd om te trainen. Want als ik meedoe, wil ik ook winnen."

In het VTM-programma draait alles om synchroondansen én techniek.
VTM In het VTM-programma draait alles om synchroondansen én techniek.

Wat maakt 'Dance As One' anders dan andere dansshows?

Niels: "Ik vergelijk het een beetje met de Olympische Spelen. Je weet wel, zoals die mensen die synchroon van een duikplank in het water springen. Dans draait meestal om emotie, maar in deze show gaat het nog meer om techniek. Alle dansers moeten even goed zijn, anders valt de choreografie in het water."

Nicolette: "En onze dansers zijn écht goed. Ze dansen ook zeer veel verschillende stijlen, van hiphop tot klassiek ballet."

Hebben jullie naast de set veel contact met elkaar?

Niels: "Nee, maar dankzij sociale media kunnen we elkaars leven wel een beetje volgen. Als zij een nieuwe kledinglijn voorstelt, stuur ik een berichtje om haar te feliciteren. Ik heb ook Nicolettes mama al ontmoet."

Nicolette: "En mijn vader."

Niels: "En pas daarna haar man. (lacht) Ik vind het heel leuk om af en toe een grap uit te halen, maar als zij daar niet voor open zou staan, zou dat gênant worden in plaats van leuk."

VTM

Is Niels wat dat betreft een halve Hollander, Nicolette?

Nicolette: "Hij zegt wat hij denkt, ja, dat vind ik heel leuk. Zo haal je 't beste in elkaar naar boven. Ik zou het jammer vinden als hij te bescheiden zou zijn en nooit iets zou zeggen."

Niels: "Bij ons denk ik meer na over wat ik zeg dan hier in Nederland, waar mensen soms heel luid zijn."

Nicolette: "Hij gaat daar heel goed mee om, hoor ik van onze Nederlandse crew. Heel verfrissend. Ik ben ervan overtuigd dat Niels nog vaker voor de Nederlandse tv zal werken. Wij zijn enorm gecharmeerd door hem."

'Dance As One', vanavond om 20.35 uur op VTM.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk claeys

  Voor ons geen vlaamse tv meer, wat een niveau min 25! En voor de reklame kijkers veel amusement!

 • van meerhaeghe patrick

  nog eens ne pak zever bij! voor mij gedaan met vtm,het lezen allen van de reacties spreekt al boegbeelden!,,

 • Kenny Brusseel

  allee de woensdagavond op vtm geen vette meer

 • Eddy Bryon

  Allemaal flauwe afkooksels !!!!!

 • Marc Sierens

  Man man VTM is daar terug met het zoveelste kleuterklas programma.wat een geluk dat er nog andere zenders bestaan.