Vanaf 8 mei nieuw op HLN: ‘Daten of vergeten?’ Zo (voor)oordelen singles echt

Kameraki
Wat gebeurt er als twee vrijgezellen over elkaar oordelen zonder elkaar te kennen en vervolgens voor de eerste keer een gesprek aangaan? Dat is het opzet van een nieuw datingprogramma dat de komende acht weken exclusief te zien is op HLN.

Voor deze gloednieuwe online videoreeks ging HLN op zoek naar singles tussen 18 en 40 jaar die openstaan om iemand te ontmoeten. In amper drie dagen tijd schreven zich 1.500 potentiële kandidaten in. Aan de hand van het persoonlijk profiel en voorkeur van partner werd uitgemaakt of iemand een geschikte kandidaat was voor de reeks.

Finaal bleven er zestien singles over die de komende weken te zien zijn in de reeks. “Het zijn mensen met verschillende achtergronden, beroepen en seksuele geaardheid. Er zitten heel wat mooie profielen en jonge mensen bij, maar wat ons vooral opviel, is dat ze oprecht op zoek waren naar iemand”, zegt Els Vercauteren, producer van het programma.

Aan het begin van elke aflevering wordt aan de vrijgezel een foto van de andere vrijgezel getoond en naar hun indruk gevraagd. Er wordt vervolgens op een zeer open manier feedback gegeven. Dan wordt een aantal uitspraken van de andere kandidaat gegeven, en ook daar worden bedenkingen bij geformuleerd.

Eerste gesprek

Maar bij ‘Daten of vergeten?’ ligt de nadruk op het daaropvolgende gesprek waarbij de singles elkaar voor het eerst ontmoeten. “De vrijgezellen wisten niet op voorhand dat ze de andere kandidaat zouden ontmoeten. We hebben gemerkt dat het er tijdens dat gesprek net iets anders aan toe ging. ‘Daten of vergeten’ is om die reden een beetje een tegengewicht voor Tinder. We willen de boodschap geven dat je niet op de eerste indruk moet afgaan, dat een eerste gesprek nog voor een klik kan zorgen. Mensen in het echt ontmoeten, is anders dan één foto beoordelen.”

Dat die eerste vooroordelen vaak niet kloppen, blijkt al in de eerste aflevering. “Op de foto leek hij veel braver dan hij er in het echt uitzag. Vandaar dat ik dus Tinder haat”, zegt de kandidate over Tim. Hoe haar date afloopt, mag u morgen zelf ontdekken in de video.

‘Daten of vergeten?’ is de volgende acht weken elke woensdag te zien op HLN.be
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bix Froefel

    Uw buikgevoel en iemands morfologie zeggen nochtans al genoeg op enkele seconden.

  • lodewijk maesen

    daten is dat niet gewoon trakteren en complimentjes geven? :)