Van Kaapverdië tot Lapland: vier boeren en één boerin jagen op een partner in ‘Boer Zkt. Vrouw’

An Lemmens en Dina Tersago - Boer zkt Vrouw
VTM An Lemmens en Dina Tersago - Boer zkt Vrouw
Het nieuwe seizoen van 'Boer zkt vrouw - De wereld rond' trekt dit jaar naar Bulgarije, Kaapverdië, Lapland, Duitsland en Canada. Dit jaar waagt zich ook weer een boerin aan het liefdesexperiment van VTM.

Dina Tersago (40) is niet van uw beeldscherm te branden. Naast haar presentatiewerk in 'Pop-uprechtbank' en 'Blind gekocht' trapt ze volgende week samen met An Lemmens (38) het nieuwe seizoen van 'Boer zkt vrouw - De wereld rond' af op VTM. Elke weekdag stellen ze tussen het 'VTM Nieuws' en 'Familie' één van de deelnemende landbouwers voor, en die wonen dit jaar in Bulgarije, Kaapverdië, Lapland, Duitsland en Canada.

Op zondag 21 april worden de vijf portretten nog eens getoond, aangevuld met een hoop extra beeldmateriaal. "Het zijn weer prachtige, tot de verbeelding sprekende bestemmingen", zegt An. We gaan van de ene uithoek van de wereld naar de andere, van de sneeuw naar de zon.” Toch heeft ook een minder exotische locatie als Duitsland zijn voordelen, weet An. "Bestemmingen als Duitsland spreken mensen aan, net omdat het niet te ver is. Als ze heimwee krijgen of het niet loopt zoals ze het verwachten, hoeven ze maar in hun auto te springen en kunnen ze weer naar huis."

Brieven schrijven

Opvallend: er is dit seizoen opnieuw een vrouwelijke kandidaat bij. "Een boerin die een man zoekt is nog gebeurd, hoor", zegt Dina "Denk maar aan boerinnen Conny, Marie-Harry en Annelies, maar het zijn er niet zoveel. Er zijn natuurlijk gewoon veel minder vrouwen die in de landbouwsector zitten. Ik vind het wel fijn dat er een vrouw tussen zit. Hopelijk schrijven ook de mannelijke kijkers massaal brieven naar haar."

Vorig jaar stuurden een paar duizend vrouwen een brief voor de boer van hun dromen. "Het maakt voor mij niet zoveel uit of er meer brieven komen", zegt An. "Ik zou het vooral fantastisch vinden mochten er opnieuw twee koppels uit voortkomen."

Dina houdt zelfs nog contact met de koppels van vorig seizoen. "Ik heb Hilde (die zich zopas verloofde met boer Manu, red.) vorige week nog een berichtje gestuurd om haar te feliciteren", zegt ze.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Als dit geen plezierreisje is weet ik het ook niet meer. Het is zoals een BV en haar/zijn moeder gaan interviewen in Z-Afrika terwijl ze hier woont.

 • Jan Vanachter

  Waarom moet dat altijd zo veel geld kosten? Waarom moet dat altijd zo ver weg zijn? Geld genoeg zeker?

 • francois ruys

  Op reis met ons moeder.op reis met 80 jarigen.boer zoekt vrouw op een ander.vtm doet zn best om vliegreizen te beperken.

 • PIETER ROGIERS

  Wat heeft Ann Lemmens in een landbouwprogramma te zoeken? Samen met Gaia strijdt ze voor een stopzetting van de veehouderij! Als het haar financieel en mediatiek gezien goed uitkomt, worden de principes blijkbaar opzij gezet!