Van Ingeborgs ‘Gratitude’ tot pakkende getuigenissen over seksueel misbruik: dit waren de acht beste momenten uit ‘Van Gils & Gasten’

Lieven Van Gils
Eén Lieven Van Gils
Donderdag is het zover. Na vier jaar komt er een einde aan ‘Van Gils & Gasten’. Het uitgelezen moment om terug te blikken op de beste momenten uit het praatprogramma. 

1. Een dankbare Ingeborg

Ingeborg is altijd goed voor een mooi tv-moment, en dat was niet anders toen ze de ‘Gratitude’-mantra inzette. Lievens gezicht is onbetaalbaar. 

2. Anouk verrast Herman Brusselmans

In De Nieuwe Revue schreef Herman Brusselmans een nogal vernietigende column over de Nederlandse zangeres Anouk. Wanneer die besluit om hem te verrassen, staat hij toch even met het schaamrood op de wangen. 

3. Sandra Bekkari en Pascale Naessens maken ruzie

Wanneer Sandra Bekkari en Pascale Naessens samen aan een tafel zitten, gaat het niet gezellig over eten, maar ontaardt de discussie al snel in een heuse catfight: “Uw inleiding klopt dus eigenlijk niet?”

4. Tom Lenaerts krijgt het op zijn heupen

Nog niet zo lang geleden kreeg Tom Lenaerts het behoorlijk op zijn heupen van een discussie tussen Kristof Calvo en Peter De Roover. “Zijn jullie niet beschaamd, boys? Dit is een circus, los het op!”

5. Tineke Sonck getuigt over seksueel misbruik in de sportwereld

Ex-turnster Tineke Sonck vertelde in ‘Van Gils & Gasten' over hoe ze seksueel misbruik werd door een trainer. De getuigenis kwam er nadat onderzoekster Tine Vertommen en ex-judoka Ann Simons in mei 2017 de problematiek rond grensoverschrijdend gedrag in de sport al aankaarten. 

6. Kris Wauters gaat racen met de zonen van Lieven

Om zijn tv-programma ‘Sorry Voor Alles’ te promoten, besloot Adriaan van den Hoof om Lieven eens goed beet te nemen. En dus stuurde hij Kris Wauters eropuit om ‘s nachts met de minderjarige zonen van Lieven te gaan racen. 

7. Bart Peeters brengt troost na de aanslagen

Op 22 maart, de dag van de aanslagen in Zaventem en de metro van Maalbeek, probeert Bart Peeters wat troost te brengen met zijn lied ‘Hemel’. Dat bracht hij ook al eens na de aanslagen in de Bataclan. 

8. ‘Van Gils & Gasten’ gaat van start

Op 31 augustus 2015 presenteerde Lieven voor de eerste keer ‘Van Gils & Gasten’. Willy Sommers, Maaike Cafmeyer, Gwendolyn Rutte en Heleen De Bruyne waren te gast.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean-luc barra

    Het gaat écht om de sensatie hé, kijkcijfers met BV's. Wanneer wordt er geïnvesteerd in ernstige onderzoeksjournalistiek waarbij de echte problemen van onze maatschappij worden aangepakt ?