Van deze tv-series moeten we dit jaar afscheid nemen

FOX
Axing season zit er zo goed als op. Dat betekent dat Hollywood besloten heeft welke series aan een nieuw seizoen mogen beginnen, en welke naar de vuilnisbak worden verwezen. In de laatste categorie zitten helaas ook heel wat bekende en geliefde namen. Van deze tv-series zullen we dit jaar afscheid moeten nemen:

1. Scandal

ABC

Alles wat tv-producente Shonda Rhimes aanraakt, verandert in goud (Grey's Anatomy! How to Get Away With Murder!), maar ook aan mooie liedjes komt een einde. In de herfst start het zevende seizoen van hitserie Scandal, en dat is ook meteen het laatste. Maar niet getreurd, want Rhimes belooft een spetterend einde. "We halen alles uit de kast en zullen niets laten liggen." Dat belooft.

2. New Girl

FOX

New Girl veroverde lang geleden al het hart van de gemiddelde Belg: de serie is in ons land de best bekeken reeks op Netflix. Binnenkort zullen we het echter met herhalingen moeten stellen, want net als bij Scandal is het volgende (zevende) seizoen het laatste. En we mogen al blij zijn dat we een nieuw seizoen krijgen, want de makers wilden er eigenlijk mee stoppen. Ze gooien het voor de laatste reeks dan ook over een andere boeg: er komt een tijdsprong en de personages zullen drie jaar verder zitten in hun leven.

3. Episodes

Showtime

Een tv-serie waarin Matt LeBlanc (Joey uit Friends) zichzelf speelt: het klinkt niet meteen als het recept voor een kaskraker. Maar Episodes wist het toch vijf seizoenen lang uit te zingen, inclusief enkele Emmy's en zelfs een Golden Globe. Eind dit jaar zal het vijfde en laatste seizoen uit zeven afleveringen bestaan, en daarna zal Matt op zoek moeten naar een andere job. Al wordt er gefluisterd dat hij al een nieuwe komische sitcom op de planning heeft staan.

4. The Mindy Project

Hulu

Een serie over een vrouw die op zoek gaat naar liefde in New York: het zal je niet verbazen dat The Mindy Project vaak vergeleken werd met Sex and the City. Met als verschil dat Mindy intussen al meer mannen op haar palmeres heeft staan dan Carrie en Samantha samen. "Ik denk dat ze intussen zowat alle mannen van Manhattan heeft gedatet", aldus actrice én schrijfster Mindy Kaling. "Ze is intussen getrouwd, heeft een dochter... Het is tijd om er een einde aan te breien." Het zesde seizoen in de herfst zal dus het laatste zijn.

5. The Americans

FX

The Americans: niet zo heel bekend in onze contreien, maar daarom niet minder goed. (Wie het een kans wil geven: zie Netflix). De serie - over Russische spionnen die in Amerika undercover leven in de jaren '80 - heeft net seizoen vijf afgesloten, en begint met de voorbereidingen voor de zesde en laatste reeks. Hoe het zal aflopen met Phil en Elizabeth, dat weten we ergens begin 2018. De afloop van de koude oorlog daarentegen, daar zijn we nu al vrij zeker van.

6. Broadchurch

ITV

Fans van de betere crimiserie kennen vast Broadchurch wel. Het eerste seizoen van de reeks, die draait rond de moord op de 11-jarige Danny, was wereldwijd een grote hit. Er volgde een tweede en dit jaar ook een derde seizoen, maar daar zal het ook bij blijven. De eerste twee seizoenen kan je overigens bekijken via Netflix, op het laatste is het daar nog even wachten.

7. Rosewood

FOX

De prijs voor de knapste patholoog ging de laatste jaren naar Rosewood. De serie over de lijkschouwer-met-het-hartprobleem die misdaden bestrijdt, wordt echter na twee seizoenen richting vuilbak verwezen. De verhaallijn zat goed, de kijkcijfers iets minder. Jammer, want de makers kregen de kans niet om alle losse eindjes aan elkaar te knopen, en de fans blijven met enkele vragen zitten.

8. Sleepy Hollow

FOX

Een goede dosis horror, science fiction, historische elementen én humor: Sleepy Hollow had het allemaal. Jammer genoeg bleven de kijkcijfers het laatste seizoen dalen, zeker nadat hoofdpersonage Abbie de show verliet. Fox heeft dan ook besloten om de serie na vier seizoenen af te sluiten. We zullen Ichabod Crane en zijn 18e-eeuwse humor missen, al kunnen we de reeks natuurlijk altijd herbekijken via Netflix.

9. 2 Broke Girls

CBS

2 Broke Girls heeft het zes seizoenen uitgezongen, maar de sitcom mag nu ook zijn biezen pakken. Wat ons betreft al een klein wonder, gezien de ondermaatse moppen, maar in Amerika bleek het concept echt aan te slaan. Nu is het echter tijd voor iets anders, liet zender CBS weten. "We hebben heel wat nieuwe komische reeksen de laatste tijd, we moeten ruimte maken voor andere zaken."

10. Sense8

Netflix

Ondanks het ingewikkelde concept - acht mensen ervaren elkanders leven via telepathie - was Sense8 een Netflixserie die enorm aansloeg. Het vergaarde een trouwe schare fans, die erg boos reageerden toen de serie na twee seizoenen werd stopgezet. Ze lanceerden online petities en bestookten Netflix met hashtags als #RenewSense8, maar die liet weten dat er geen derde seizoen inzat. Naar verluidt is de opbrengst gewoon niet hoog genoeg om de kosten van de peperdure serie te dekken.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bieke De Maeyer-Thijs

  Ken alleen 8 en 10 maar nooit gezien wel zien voorbij komen op netflix

 • juul kabas

  Ken ik geen enkele van. Ziet er mij ook ongeloofelijk spannend uit, moest ik het kennen ik zou niet kijken.

 • Louis Meeus

  Nog nooit van gehoord.....

 • Mauveke

  Niet veel soeps

 • Wa Blieft

  Niet iedereen kijkt met Netflix