Exclusief voor abonnees

Uroloog en ‘Topdokter’ Piet Hoebeke hamert in nieuw boek op belang van geslachtsoperaties: “Het is makkelijker om het lichaam aan te passen aan de geest”

Dokter Piet Hoebeke, UZ Gent
Wannes Nimmegeers Dokter Piet Hoebeke, UZ Gent
Het transgendercentrum in UZ Gent heeft wereldfaam in het helpen van mensen die zich niet goed voelen bij het geslacht waarmee ze geboren zijn. In dat team opereert uroloog Piet Hoebeke (58) vrouwen om tot mannen. In zijn carrière heeft de professor al zoveel meegemaakt dat hij er nu het boek ‘Gender in de blender’ over heeft geschreven. “Ik wil mensen mee helpen om hun échte seksuele identiteit te ontdekken”, zegt hij in Dag Allemaal.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Romana Crabbe

  En welk zou er het minste kosten ! Tuurlijk is da voor hem het gemakkelijkste , in zijne spaarpot

 • kelly stroobantd

  Topdokter heeft ons dochtertje 14 jaar geleden goed verder geholpen met haar urineleiders nog twee keer zullen we tot bij hem moeten op controle . Altijd even vriendelijk en sympathiek . Beste in België in zijn vak !

 • Wim Vanderheijden

  Ik worstel hier een beetje mee. Het biologische normaal is mannelijk en vrouwelijk en nakomelingen om de soort verder te zetten. In het dierenrijk krijgen zulke individuen niet de kans hun genen door te geven wegens bedreiging voor de soort. Maar ik ben er niet tegen dat ze hun leven zo aangenaam mogelijk willen maken. Leven en laten leven, maar het blijft biologisch afwijkend, sorry.

 • Ludwig Vanden Boer

  Ik begrijp heel goed dat die betrokken mensen ook rechten hebben en zich dus kunnen laten opereren als zij willen maar ik vind dat een transvrouw die omgang wilt met een man die man bedriegt als ze niet vertelt waar het op staat en ik persoonlijk zou er niet zo heel blij mee zijn. Ieder zijn meug maar andere mensen mogen daar geen last van hebben en niet mee lastig gevallen worden, ook niet verbaal of via de media.

 • Jan vanderwallen

  Als het maar opbrengt zeker, het lijkt wel of hij te weinig patiënten heeft door Corona. Voor mij doet iedereen uiteraard wat hij/zij wil.