Uniek format op komst bij BBC: twee uur lang naakte lichamen op tv

Thuis naaktmodellen schetsen

thinkstock
De Britse omroep BBC heeft volgens The Times een opmerkelijk, uniek televisieformat aangekondigd dat begin volgend jaar voor de eerste keer wordt uitgezonden. 

Het gaat om het ‘culturele en meditatieve’ programma Life Drawing Live waarin tv-kijkers twee uur lang mannelijke en vrouwelijke naaktmodellen te zien zouden krijgen die ze thuis kunnen natekenen. Het eindresultaat kan tijdens de uitzending naar de BBC worden gestuurd. Experts zullen de schetsen vervolgens in de studio beoordelen. Het programma wordt geschiedenis schrijvende ‘slow-tv’ genoemd, geleid door kunstenaars Daphne Todd en Lachlan Goudie. Creatieveling Josie D’Arby presenteert de show. Of het format al aan andere landen is verkocht, is onduidelijk.

Volgens de omroep, die het programma gaat uitzenden op het educatieve kanaal BBC Four, zullen de poserende naaktmodellen ‘in alle maten en vormen’ op uiterst nette wijze in beeld worden gebracht. “We tonen heel langzaam hun lichamen vanuit meerdere hoeken en dat is eigenlijk alles”, benadrukt de BBC in een aankondiging. Producent Cassian Harrison vertelde aan The Times dat het programma inspeelt op de toenemende populariteit in Groot-Brittannië van het tekenen of schilderen van naaktmodellen. “Er zijn veel amateurkunstenaars die behoefte hebben aan dergelijke cursussen: lessen waarin de menselijke anatomie centraal staat.” 

Harrison stelt verder dat het format ‘het tegenovergestelde’ is van wat er tegenwoordig op het scherm verschijnt. “Het moet allemaal snel, flitsend en luidruchtig zijn. Life Drawing Live is juist een langzame show die kijkers in een lagere versnelling zet en de gelegenheid geeft zich in alle rust te concentreren op de schoonheid van het menselijke lichaam.”

Shutterstock2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Laevers

    Waarom zouden vrouwen er tegen zijn ? Als er mooie mannenlichamen bij zijn, wil ik die wel schetsen. Die trage versnelling lijkt me ook aantrekkelijk en rustgevend. Ik kan hier alleen maar vogeltjes schetsen en eerlijk gezegd, al die pluimen wordt een mens ook beu.

  • Karel van Velzeke

    ik ben voor ,ik vrees wel dat na de eerste aflevering alle vrouwen zullen tegen zijn en het program afgevoerd zal worden .als het ooit al tot de eerste aflevering zal komen .