U heeft beslist: dit zijn uw absolute 'In De Gloria'-toppers

rv
Dat u 'In de Gloria' nog altijd in uw hart draagt, bewijst de respons op onze vraag om uw favoriete fragmenten van de komische reeks door te geven. Bijna 1.000 mensen brachten gisteren hun stem uit via onze website. Dit is uw absolute top drie.

1. In mijn poep

Met kop en schouders boven de rest uit, met ruim een vierde van de stemmen: 'In mijn poep'. In dat fragment moet een koppel op drie uiteindelijk niet zo onschuldige vraagjes hetzelfde antwoord geven om een weekendje naar Parijs te winnen. Jammer genoeg gooit vraag 3 roet in het eten.

2. Den draad

Het zilver gaat naar 'Den draad'. Lilian lijdt al een paar jaar aan een bijzonder vervelende ziekte in haar hoofd, en haar echtgenoot Harry wordt er horendol van. Want ze zit met 'den draad' en de dokters weten er geen raad mee. Met alle praktische moeilijkheden van dien.

3. Boemerang

Een heel verdienstelijke derde plaats is voor het immer tenenkrullende 'Boemerang'. Die sketch kreeg wereldwijde bekendheid toen een Amerikaans tv-station het fragment uitzond alsof het echt gebeurd was. In 'Boemerang' ziet presentator Erik Hartman zijn carrière kelderen als hij twee opmerkelijke gasten op de sofa krijgt: Marijke, die 18 was toen een dokter haar ruggemerg beschadigde, en Valère, slachtoffer van een verstrooide assistent.

Als bonus...

Overigens suggereerde u ook enkele magistrale fragmenten die niet in onze eigen lijst stonden. Het zijn er te veel om ze hier allemaal te brengen, maar deze vijf willen we u niet onthouden: