Tweeling Deborah en Jasmina wint de tweede battle in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’

Deborah en Jasmina winnen de tweede battle in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’
VTM Deborah en Jasmina winnen de tweede battle in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’
De tweede battle in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ vond plaats tussen de tweeling Deborah en Jasmina en culinaire kotgenoten Seb en Simon - beide duo’s eindigden tweede in hun respectievelijke groep. Met de hakken over de sloot gaat het tweede ticket voor een pop-up restaurant naar Deborah en Jasmina.

De zussen traden uit hun comfortzone en kozen bij het voor- en hoofdgerecht tweemaal voor vis. Algemene commentaar van de jury bestaande uit Sergio Herman, Marcelo Ballardin, Piet Huysentruyt, Anne-Sophie Breysem, Loïc Van Impe en Sofie Dumont was dat de borden zeer mooi gepresenteerd waren, maar dat ze smaak en passie ontbraken. De commentaar kwam hard aan bij de zusjes.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Seb en Simon bleven daarentegen bij hun concept: Vlaamse klassiekers met een eigen twist. Zo serveerden ze als dessert een speciale versie van smoutebollen met Antwerpse Tripel, pastinaak en grondappel, wat absoluut niet in de smaak viel bij de jury.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zelfs zoetebek Piet Huysentruyt was zwaar teleurgesteld: “Ik ga het in 1 woord zeggen: afschuwelijk. Dit is goed geprobeerd, maar slecht gearriveerd. Ik heb nog nooit van mijn leven een dessert laten staan, maar dit laat ik staan, sorry”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Deborah en Jasmina gaan met de hakken over de sloot door met 30 punten op 60. Het viel de jury op dat ze zeer gelaten reageerden op hun overwinning. “Het is wat we gehoopt hadden, doorstoten naar de volgende ronde. Maar het is heel dubbel want we zijn niet trots op onze punten. Zeker omdat we weten dat we beter kunnen”, verklaarde Deborah. 

De kotgenoten konden de jury niet overtuigen met hun gepimpte klassiekers en behaalden slechts 20 punten op 60. “Ik denk wel dat er potentieel zit in onze gerechten, maar we ontbreken nog de finesse om tot een goed eindproduct te komen. Chapeau, Deborah en Jasmina. Ze zijn gewonnen!”, gaf Seb na hun nederlaag toe.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Jasmina en Deborah zijn het tweede duo dat in een latere fase een eigen restaurant mag openen. De opnames van deze fase worden omwille van de maatregelen rond het coronavirus later ingepland en uitgezonden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Punten van de jury:

voor Deborah-Jasmina: Loïc 5, Piet 5, Anne-Sophie 5, Sofie 5, Marcelo 5, Sergio 5 = 30/60

voor Seb-Simon: Loïc 4, Piet 3, Anne-Sophie 3, Sofie 4, Marcelo 3, Sergio 3 = 20/60

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.



1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johan bogaerts

    hoe kan het nu zijn dat voor zo een programma mensen op tv komen die zelfs geen aardappel kunnen koken?? die zelfs niet weten dat je geen kip kunt braden op de gegeven tijd?? dat zijn basis taken voor een hobbykok. ook zie ik niemand proeven zijn die dan zo zeker dat alles op punt is? het is niet omdat je voor 2 man kan koken dat je dat ook kan voor een hoopje volk, en dan achteraf een restaurant openen zonder de basis? onverantwoord tenzij dit nodig is voor goede tv natuurlijk