Twee nieuwe seizoenen voor ‘The Simpsons’

RV/ Matt Groening
De populaire animatiereeks ‘The Simpsons’ blijft nog zeker twee seizoenen langer bij de Amerikaanse mediagroep Fox. Dat maakte de studio zelf bekend. ‘The Simpsons’ is de langstlopende Amerikaanse televisieserie aller tijden. 

Goed nieuws voor ‘The Simpsons’-bedenker Matt Groening. Zijn geesteskind werd nog eens vernieuwd voor twee seizoenen. Aan het eind van het 32ste seizoen zal de tv-serie in totaal 713 afleveringen tellen, meldde het magazine Variety nadat de zender Fox de extra seizoenen had aangekondigd. De satirische reeks, die rond een geel gezinnetje in het fictieve plaatsje Springfield draait, telt bijna 660 afleveringen en is daarmee de langstlopende Amerikaanse televisieserie aller tijden. Hoewel het succes in eigen land licht tanende is, blijft de serie een goudmijn, door onder andere uitzendingen in het buitenland. Charlie Collier, CEO van Fox Entertainment, hoopt dan ook dat ‘The Simpsons’ nog lang op Fox te zien zullen zijn. “Animatie is voor ons een engagement op lange termijn. Iedereen die betrokken is bij dertig jaar aan geweldige vertelkunsten, zou de serie graag op Fox zien, en ik ben een van hen. Ik wil me liever geen Fox zonder ‘The Simpsons' voorstellen. 

Als eigen serie werd de reeks bij Fox voor het eerst in 1989 uitgezonden en werd ze al snel een favoriet van het publiek. De animatieserie won onder meer 33 Emmy’s. De Simpsons-film uit 2007 bracht wereldwijd ruim 527 miljoen dollar (465 miljoen euro) op.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Cuypers

    Se Simpsons zijn dan ook fenomenaal goed , tegenover die anderen brol !