Tv-zenders verklaren Proximus de oorlog

Op het nieuwe platform, dat qua lay-out sterk op streamingdienst Netflix lijkt, staan ook nieuwsberichten over onder meer tv, sport, muziek en entertainment.
Proximus Pickx Op het nieuwe platform, dat qua lay-out sterk op streamingdienst Netflix lijkt, staan ook nieuwsberichten over onder meer tv, sport, muziek en entertainment.
De vier belangrijke Belgische televisiezenders leggen een bom onder Pickx, het nieuwe tv-platform dat Proximus eerder deze week lanceerde. Ze nemen het niet dat de telecomgroep haar televisieaanbod grondig moderniseert zonder dat ze daar vooraf hun fiat voor hebben gegeven. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

Met Pickx wil Proximus een antwoord bieden op streamingplatformen als Netflix en Amazon. Terwijl kijkers nu per zender moeten nagaan wat er te zien valt, bundelt Pickx die massa aan programma's per genre. Zo kunnen klanten als het ware een eigen tv-zender samenstellen.

Die nieuwe interface valt niet bij iedereen in goede aarde. In een brief aan Proximus-topvrouw Dominique Leroy geven de grootste vier tv-zenders van het land - VRT, VTM-moeder DPG Media, RTBF en de RTL-omroepen - aan dat ze nooit hun akkoord hebben gegeven voor Pickx.

Vooral de manier waarop Proximus heeft gecommuniceerd, zet kwaad bloed. Zo is er bij de voorstelling niet vermeld dat Proximus nog geen deal heeft met de zenders, wat het bedrijf wel beloofd zou hebben.
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerrit Mangé

  Idd de prijzen worden telkens maar verhoogd, maar de zenders geven series van de jaren 70 en 80 . Dan moeten ze ook niet zagen over de manier waarop Proximus zijn platform organiseert. Zij moeten zich enkel bezig houden met de programmatie van fatsoenlijke programma's.

 • Luc Ver Eecke

  Ik weet maar èèn ding ze verhogen om beurten ( telenet ) hun prijzen en veranderen heeft geen zin . En de prijzen swingen de pan uit voor de gewone mens . Ook weer de hoogste van ons omringende landen dus het rampzalige Europa !!!

 • PINA POLANCO

  Wie beslist er uiteindelijk? Wij als klant horen die te nemen. Wij betalen tenslotte de peperdure rotrekeningen!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • piet devlieger

  Moet je als bedrijf nu al de goedkeuring hebben van je concurrenten eer je iets doet ? Het is ver gekomen. De anderen moeten niet van hun oren maken, ze moeten concurrentieel blijven en het dus beter doen dan Proximus.

 • Jeroen Keppens

  Tijden zijn veranderd en die zenders zien bakken inkomsten minder binnen komen, omdat we de reclame kunnen doorspoelen. Ze hebben jaren op een bubbel geleefd waar geboeg geld binnen kwam om riante lonen uit te delen. Nu dat minder binnekomt willen ze niet meteen minder verdienen, dus zullen ze eerst de kwalliteit uithollen van de programmas.