TV TIPS. Dit mag je vanavond niet missen op de buis

Donderdag 18 april

VTM
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!

‘Van algemeen nut’, 20u40 op Een

© VRT - Sofie Silbermann

Deze week duikt Steven Van Herreweghe voor de laatste keer (van dit seizoen, hopen we) in de geschiedenis van de openbare omroep en de mensen die hier een bijzondere bijdrage aan hebben geleverd.

‘Pop-uprechtbank’, 20u40 op VTM

Kristof Ghyselinck

In Nederland is ‘De rijdende rechter’ al sinds 1995 een goedlopend televisieformat waarin onze noorderburen hun onderlinge twistpunten proberen op te lossen. Bij VTM zagen ze wel brood in die formule, want sinds vorige week brengen zij de Vlaamse versie op de buis. Daarin gaat presentatrice Dina Tersago op pad met met erevrederechters en advocaten om zo allerlei drama’s in de kiem te smoren. Of dat ook altijd lukt? Dat ontdek je vanaf 20u35 op VTM!

‘Don’t worry, be happy’, 20u35 op Vier

VIER

Kan je gelukkig zijn als je weinig tot niets hebt? Wij alvast niet, maar reportagemaker Peter Boeckx heeft enkele Vlamingen gevonden die dat wel kunnen. En dat levert, zoals we dat van Boeckx gewend zijn, uiterst fijne televisie op!

‘Ersin in wonderland’, 21u45 op NPO 3

ANP

Ja, wij gaan graag op vakantie. En dan krijgen we - in de meeste gevallen dan toch - steeds een positief beeld te zien van het land in kwestie. Reportagemaker Ersin Kiris laat in ‘Ersin in wonderland’ echter zien dat er ook een keerzijde zit aan die medaille. Neem nu Vietnam, het land waar het tweede seizoen van deze documentairereeks op gang getrapt wordt. Hoewel dat land de laatste jaren vooral een toeristische trekpleister is, woedde er heel lang een oorlog die het land compleet verscheurde...
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.